Băsescu: „Pierdeam, dacă îmi mobilizam electoratul”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 21 aprilie 2014

Președintele Traian Băsescu a recunoscut faptul că, dacă nu ar fi apelat la strategia boicotării referendumului pentru demiterea sa din 2012, ar fi pierdut. „Știam că nu pot să câștig. Dacă nu schimbam tactica, se valida referendumul, pierdeam cu 60 la 40. Șase milioane cel mult au fost (împotriva mea – n.r.), restul de voturi sunt furate (până la 7,4 milioane – n.r.). Furtul la vot e furt de democrație. Dacă am ajuns atât de jos ca politicieni să facem din furt un joc electoral, nu mai avem nicio șansă. Mi-aș dori ca justiția să fie necruțătoare cu privire la furtul de voturi la referendum”, a spus șeful statului, la Realitatea TV.

El a precizat, însă, că niciun președinte nu-și păstrează cota în rândul electoratului pe parcursul mandatului, mai ales că nemulțumirea populară venea și pe fondul măsurilor de austeritate luate pentru a combate criza economică.

Băsescu a dat, în acest sens, exemplul președintelui Franței, Francois Hollande, care a ajuns la o cotă de încredere de 16% și care ar pierde cu siguranță dacă Opoziția ar organiza un astfel de referendum.

Cât despre furtul de voturi, Băsescu a fost întrebat și dacă are încredere în alegerile care vor fi organizate de Gabriel Oprea, ca ministru de interne. „Oprea va fi un lacheu al lui Ponta, va executa ordinele, așa cum a făcut și când a fost în alte alianțe. Dacă Ponta îi va cere să fure, va fura. Nu mai e însă simplu să fure, nu mai e un sigur reprezentant al Opoziției”, a mai spus Băsescu, admițând că regretă faptul că l-a avut aliat în trecut.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!