Băsescu: „Ponta să rezolve întâi cu justiția”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 iunie 2016

Traian Băsescu se arată îngrijorat de posibila revenire în politică a lui Victor Ponta, înainte ca acesta să-și fi rezolvat problemele în justiție.

„Cred că se grăbește. Am spus mereu că era șansa să reia viața politică după ce își rezolvă problemele în justiție”, a comentat liderul PMP.

De asemenea, fostul șef de stat a spus că PSD are o problemă, pentru că Valeriu Zgonea nu mai poate rămâne șef al Camerei Deputaților, după ce a fost exclus din partid. „Aici este problema, acest proces declanșat odată cu excluderea lui Zgonea nu are cum să rămână între ape. Președinții Camerelor este clar că au fost rezultatul unei majorități. Problema este cum reușește fratele, vărul lui Mihai Viteazu (Valeriu Zgonea – n.red.) să își asigure o majoritate. (…) Pe de altă parte, PSD știe că Dragnea este la încredere mult sub partid și că Ponta se bucură de cea mai mare încredere.” Întrebat cum se face că social-democrații l-au gonit pe Ponta, iar acum îl vor înapoi, Băsescu a comentat cu amuzament relația dintre Dragnea și fostul premier. „Dragnea îi dădea brânci pe scări, și nu zic că a făcut rău că i-a dat brânci… Acum văd declarații că l-ar fi oprit. Este un machiavelism la vârful PSD și asta îi caracterizează. Acum îl vor înapoi că este cel mai popular politician, alături de Iohannis”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!