Băsescu se va înscrie în PMP

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 31 octombrie 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a doua zi după terminarea mandatului va deveni membru al Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi că intenţia sa este de a construi un partid nou, pentru ca în 2016, românii să aibă „o alternativă curată”.

Băsescu a precizat că Elena Udrea l-a întrebat ce poate să spună despre intenţiile sale de a doua zi după terminarea mandatului, ţinând cont că a „fost întrebată în conferinţe”. „Voi deveni membru PMP şi intenţia este să construiesc un partid nou. Dacă vă aduceţi aminte, am mai dat această motivaţie, că partidele vechi, cele care au funcţionat din `90 până acum, sunt toate compromise, şi aveţi proba evidentă că toate sunt compromise. Trebuie o construcţie nouă şi trebuie analizată foarte bine şi posibilitatea de a şi aduce oameni noi”, a anunţat preşedintele Băsescu, citat de Mediafax.

El a precizat că „PMP s-a pricopsit cu parlamentari chemaţi în instanţă, în condiţiile în care nu existau, la vremea când aceştia oameni au intrat în PMP, o acţiune sau alta care i-a făcut suspecţi pentru procurori”. „Asta e o lecţie că un partid nou trebuie construit cu oameni noi, în aşa fel încât, în 2016, români să aibă o alternativă curată”, a mai comentat şeful statului.

 

Își caută casă

Pe de altă parte, președintele a declarat că nu a primit un răspuns de la Guvern privind o cerere sa de acordare a unei case după încheierea mandatului, precizând că, dacă ar sta în locuinţa din strada Mihăileanu, s-ar crea un disconfort pentru ceilalţi locatari, care ar fi verificaţi zilnic de SPP.

Întrebat, recent, la ieşirea dintr-un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, unde s-a aflat alături de mai mulţi lideri ai PMP şi de fostul premier Emil Boc, dacă a primit un răspuns de la Guvern cu privire la solicitarea sa privind locuinţa, preşedintele Traian Băsescu a spus: „N-am primit, dar eu cred că trebuie aplicată legea. Dacă se aplică, bine, dacă în cazul meu nu se aplică, e altă socoteală.”

Şeful statului a ţinut să facă o serie de precizări privind cererea sa pentru o locuinţă după terminarea mandatului.

„Eu am văzut frământările astea că preşedintele merge cu elicopterul, că preşedintele are locuinţă de protocol, că preşedintele se cazează în vilele protocolului de stat. Vreau să ştiţi că acest disconfort al utilizării altor mijloace este uriaş şi pentru mine. Spre exemplu, ori de câte ori merg cu maşina, se merge cu o coloană şi nu mă simt bine deloc când văd că toate maşinile sunt băgate în şanţ ca să treacă coloana mea. Dacă mă cazez într-un hotel – şi mi s-a întâmplat lucrul ăsta – nu mă simt bine deloc când văd că toţi oamenii care intră în acel hotel sunt legitimaţi, se uită ofiţerii SPP la ei, îi verifică. Deci, sunt nişte lucruri care îţi creează un disconfort”, a explicat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

El a spus că, dacă ar locui în casa din strada Mihăileanu, unde este un bloc cu 9 familii, ceilalţi locatari „ar intra într-un proces de verificare zilnică, când intră, când ies, când le vine un musafir, când le pleacă cineva din casă”. „Mi-ar crea şi mie un disconfort pentru că ştiu că oamenii aceia ar fi supuşi unui sistem de control, care decurge din obligaţiile SPP în protejarea unui demnitar. Deci, aici e singura chestiune”, a subliniat Băsescu.

Întrebat ce va face, Traian Băsescu a replicat: „Cu siguranţă n-o să fiu în stradă.”

Guvernul a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu o solicitare privind atribuirea unei locuinţe, cerere care se află în lucru, a anunţat recent premierul Victor Ponta, adăugând: „Nu cred că suntem în poziţia să acordăm o reşedinţă foarte luxoasă.” Foştii şefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea în timpul vieţii a unei reşedinţe.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!