Băsescu semnează pentru Cristian Diaconescu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 31 iulie 2014

Președintele Traian Băsescu l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni pe fostul său consilier Cristian Diaconescu, șeful statului acceptând să semneze pe lista de susținători ai președintelui Fundației Mișcarea Populară pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Întâlnirea nu a fost una oficială, ea fiind însă confirmată de Cristian Diaconescu la postul B1TV.

Acesta a declarat că și-a pus la dispoziție „expertiza” președintelui, căruia i-a fost consilier prezidențial, și a confirmat că președintele i-a „făcut onoarea” să semneze pe lista sa de susținători la alegerile prezidențiale. Întrebat care sunt principalele linii ale proiectului său politic, Cristian Diaconescu a declarat că își dorește să continue „programul de țară susținut, sprijinit și apărat de președinte”.

Totodată, acesta a cerut ca toți candidații la președinție „să își ia angajamente ferme în fața societății” în legătură cu faptul că „incidente” de genul celor întâmplate în 2012 sau în „marțea neagră” nu vor mai fi posibile, iar politicienii care „doresc să preia politic sistemul judiciar” nu vor fi lăsați. „Oamenii trebuie să știe la ce să se aștepte de la cei care vor să ocupe scaunul de la Cotroceni”, a subliniat Cristian Diaconescu.

Președintele Traian Băsescu a declarat de mai mult timp că îl susține pe fostul ministru de externe la președinția României, apreciind că acesta se bucură de cea mai mare legitimitate pentru a ocupa această funcție și că e un politician a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

Cristian Diaconescu își va începe astfel cursa electorală în mod oficial, alături de principalii săi contracandidați. PDL și PNL își vor alege candidatul comun la începutul lunii august, între Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu, și tot atunci își va anunța candidatura și Călin Popescu Tăriceanu.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!