Băsescu și Udrea, acuzați de atac la justiție

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 1 mai 2015

Afirmațiile lui Traian Băsescu, referitoare la faptul că Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu „sunt artizani ai unui mod răvășit de a face justiție”, și ale Elenei Udrea, despre anchetele DNA care o vizează, au afectat prestigiul justiției, potrivit Inspecției Judiciare (IJ).

Oficiali din cadrul Inspecției Judiciare au declarat, luni, pentru Mediafax, că, în urma analizării afirmațiilor făcute de fostul șef al statului și de fostul ministru, s-a ajuns la concluzia că, în ultima perioadă, cei doi au făcut declarații ce au afectat independența magistraților și prestigiul actului de justiție.

Rapoartele întocmite în cazul lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea, însoțite de aceste concluzii, urmau să fie prezentate plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

CSM a sesizat, în 7 aprilie, Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile lui Traian Băsescu, care spunea că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruța Kovesi și Livia Stanciu „din silă”, pentru că „sunt artizanii acestui mod răvășit de a face justiție”. Președintele CSM, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile făcute de fostul șef al statului la postul de televiziune B1, dar și cu privire la o postare a Elenei Udrea pe o pagină de socializare.

Prin intermediul echipei de comunicare, Elena Udrea a scris pe Facebook că „toți oamenii care sunt chemați la DNA sunt întrebați, într-o formă sau alta, dacă știu ceva ce ar putea să o incrimineze”, scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi și noi dosare penale, fără să se țină cont de probe sau de faptul că „toate aceste denunțuri ar fi făcute sub presiune”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!