Băsescu, supărat pe Iohannis

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 decembrie 2015

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe Klaus Iohannis că nu a oferit o recepție de ziua națională la Palatul Cotroceni, precizând că șeful statului și-a „manifestat disprețul” astfel față de această sărbătoare.

„Ziua națională nu poate fi mutată de la un demnitar la altul. A fost o mare greșeală a lui Iohannis de a nu face recepția. Este vorba despre neglijarea unui eveniment istoric pentru România. Ca primar de Sibiu nu a participat niciodată la manifestările de ziua națională. Și-a asumat responsabilitatea pentru a-și manifesta disprețul față de ziua națională. A ales să anuleze recepția sub un aspect pueril. A organizat cupa de șampanie cu guvernul lui, dar cu poporul lui nu a vrut să facă nimic”, a spus Traian Băsescu, miercuri, la România TV, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele Mișcării Populare l-a criticat și pe Gabriel Oprea că dă mesaje „pe unde apucă” de 1 Decembrie, trimitere la faptul că fostul ministru de interne ar fi fost fotografiat într-un avion în drum spre Dubai, de ziua națională.

„De ziua națională dau mesaje către popor toți neaveniții ca Gabriel Oprea, care pe unde apucă. Eu nu mă duc la un substitut de manifestare ca cea a lui Tăriceanu. El e un neales”, a spus Băsescu.

Nici premierul Dacian Cioloș, care a participat miercuri după-amiază la recepția de la Senat, nu a scăpat de criticile lui Traian Băsescu.

„Premierul se duce la recepția lui Tăriceanu pentru că are nevoie de voturile Senatului. El e un bun politician, să terminăm cu povestea cu tehnocratul. Are nevoie să treacă mai multe legi, de asta face așa”, a mai spus fostul președinte. Totodată, Băsescu a declarat la B1 TV că „dacă respecta poporul, Iohannis nu suspenda ceremonia” și că „evenimentul suspendat de Iohannis era unic”.

„Am primit invitația (pentru recepția de la Senat – n.r.) pe mail și nu voi participa, pentru că mi se pare o încercare de a-l substitui pe președinte”, a mai declarat fostul șef de stat, precizând totodată că „România sărbătorea 1 Decembrie și dacă era război”, a mai spus, marți, fostul lider de la Cotroceni. „Iohannis a greșit grav, dar acest eveniment nu poate fi înlocuit de nimic”, a completat Băsescu.

La ședința solemnă de la Senat au participat foști președinți, precum și membrii corpului diplomatic, dar nu și Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a transmis Senatului că adresa a fost primită prea târziu, iar președintele avea deja programul făcut pentru miercuri. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cel al PSD, Liviu Dragnea, și copreședintele PNL, Vasile Blaga, au participat la ședință.

Ședința solemnă de la Senat a înlocuit recepția tradițională de ziua națională organizată la Președinție, care n-a mai avut loc în acest an.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!