Băsescu: „Voi reveni în viața publică, nu o să mai tac”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 februarie 2015

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni seară, că va reveni în viața publică, subliniind că, deși nu are aspirația de a deveni premier, nu o să mai tacă după cele două luni scurse de la încheierea mandatului, scrie Ziare.com.

„Aproape două luni am tăcut, dar spațiul public nu mă lasă în pace”, a spus fostul șef al statului, la TVR 1, acuzând „campania furibundă de desființare” a mandatului său în fruntea țării, din partea Antena 3 și România TV, astfel că se vede „nevoit să îl apere”. „Voi reveni în viața publică. Nu mai am aspirații să devin președinte, primar, premier, dar nu voi tăcea”, a subliniat Traian Băsescu.

Acesta a spus și că va începe să facă declarații despre dosarul în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

„Am toate elementele să cred că a fost o înscenare. În regulă, judecătorii vor hotărî. Dar când o să am acordul lui, o să vorbesc public ce știu, că practic știu dosarul, nu aveam cum să nu îl știu, e public. N-am putut să fac nimic pentru el când eram președinte, acum îmi iau un grad de libertate un pic mai mare. Fără a ataca mersul procesului, o să încep să explic”, a mai declarat Traian Băsescu.

 

Iohannis nu va avea guvern PNL

Fostul președinte Traian Băsescu spune că va fi greu pentru Klaus Iohannis să aibă un guvern PNL, atât timp cât „îl mângâie între cornițe” pe premierul Victor Ponta.

„Ce nu îi putem reproșa președintelui Iohannis este lipsa de voință și lipsa de mesaje. A dat mesaje corect. Ce nu se va putea realiza este să guverneze cu un guvern PNL, pentru că atâta timp cât îl mângâi între cornițe pe premierul Victor Viorel Ponta, nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL”, a spus Traian Băsescu, luni seara, într-o emisiune la TVR 1.

„Dacă aș fi președinte, n-aș da comunicat” – „Am convenit, ne-am pupat, ne-am înțeles”, a mai spus fostul șef de stat, precizând că Iohannis ar trebui să pună presiune pe Victor Ponta și că vizita premierului în SUA în perioada în care președintele a fost la Bruxelles și Paris „nu îți vine bine”.

Băsescu a subliniat totuși că actualul președinte se află de doar două luni în funcție și „e grea schimbarea de la Primăria Sibiului la «primăria» țării”. „Guvernarea în România trebuie să fie transparentă, probabil a fost una dintre problemele pe care le-am avut, că am spus ce am avut de spus de fiecare dată”, a mai afirmat fostul președinte.

Acesta spune că, după terminarea celor două mandate, în România a rămas o justiție funcțională, dar nu perfectă și că a reușit să treacă țara de criză.

„Câteva elemente care rămân după mandatul meu – în primul rând, o justiție funcțională, nu spun că e perfectă, dar am lăsat-o funcțională și așa rămâne. În al doilea rând, uitați-vă ce s-a întâmplat în mandatul meu cu România, din punct de vedere al securității naționale. Avem un parteneriat extrem de puternic cu SUA.

(…) Nu ezit să spun că am trecut țara prin criză, după un moment extrem de greu și sunt țări în UE unde nu s-au luat măsuri pentru trecerea prin criză. (..) Am negociat banii alocați din bugetul 2014-2020. Să dea Dumnezeu să putem să cheltuim acești bani”, a mai declarat Traian Băsescu, scrie sursa citată.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!