Băsescu vs Kovesi: „Este dincolo de orice limită”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 13 mai 2016

Basescu vs Kovesi

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, la Europa FM, că, în cazul în care Curtea Constituțională va declara neconstituțional articolul din Codul Penal care definește infracțiunea de abuz în serviciu, vor fi închise peste 800 de dosare aflate în ancheta procurorilor anticorupție privind achiziții publice ilegale cu fraude de milioane de euro.

Laura Codruța Kovesi a arătat că, dacă infracțiunea de bază este anulată, atunci și complicitatea la astfel de infracțiune are aceeași soartă.

„În acest moment, noi avem în lucru 865 de dosare privind fraude în achiziții publice și, în general, în aceste dosare sunt infracțiuni de abuz în serviciu. Noi investigăm faptele care rămân în competență după deciziile Curții Constituționale. Cetățenii trebuie să fie îngrijorați când avem peste 800 de dosare de achiziții publice cu prejudicii de milioane de euro și să nu avem posibilitatea de a le mai investiga”, a afirmat Laura Codruța Kovesi.

Fostul președinte Traian Băsescu a catalogat afirmațiile procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca fiind „mincinoase și propagandiste”, precizând că „este dincolo de orice limită” să încerci să intimidezi Curtea Constituțională a României.

„Eu vă asigur că este o afirmație propagandistică și mincinoasă. Este dincolo de orice limită să faci asemenea observații sau să încerci să intimidezi Curtea Constituțională, spunând că 865 de dosare se închid! Dacă sunt bine făcute și traficul de influență se încadrează în legislația română… Legislația care prevalează în problema abuzului în serviciu este Convenția Națiunilor Unite pentru Combaterea Corupției care a fost ratificată de România”, a declarat la România TV fostul președinte Traian Băsescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!