Batoane Mars și Snickers, retrase din zeci de țări

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 26 februarie 2016

Producătorul de ciocolată american Mars Inc. a anunțat marți că retrage toate batoanele Mars, Snickers, Milky Way Minies și Miniatures cu data de expirare cuprinsă între 19 iunie 2016 – 8 ianuarie 2017 din 55 de țări din lume, dintre care cel puțin șapte țări europene, după ce în produse au fost găsite bucăți de plastic, relatează agenția AP, citată de News.ro

Inițial, Mars Inc. a anunțat că va retrage batoanele de ciocolată din Germania. La scurt timp după aceea, măsura a fost extinsă și în Olanda, unde funcționează o fabrică importantă a companiei. Conducerea consorțiului a precizat apoi că vor fi retrase și batoanele de ciocolată din Olanda, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia și Belgia.

„Vrem să evităm ca cei care au cumpărat unul dintre produsele (vizate – n.r.) să îl consume”, a anunțat Mars Inc într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Deocamdată nu sunt clare nici volumul total al produselor afectate și nici impactul financiar al retragerii. Pagubele vor fi, însă, importante, deoarece numai fabrica din Germania produce zilnic aproximativ 10 milioane de batoane.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!