Bază aeriană Ryanair la Timişoara, cu zboruri şi la Londra

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Transport pe data 22 ianuarie 2016

uk_ryanair-la-timisoara

Compania aeriană irlandeză Ryanair, cea mai mare din Europa la categoria low-cost, stabileşte prima bază din România la Timişoara, de unde va opera pentru început 7 rute, printre care Stansted Londra şi chiar şi o cursă internă, spre capitala României.

Baza timişoreană, căreia îi va aloca şi o aeronavă, în urma unei investiţii de 100 de milioane de dolari, va deveni operaţională începând cu 1 noiembrie 2016.

Rutele pe care Ryanair intenţionează să le opereze de la aeroportul bănăţean sunt: Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo, respectiv Bucureşti, cu o frecvență de două zboruri pe zi. Dintre companiile low cost, doar Blue Air mai operează un zbor intern de la Bucureşti la Iaşi.

Se anticipează că prima bază Ryanair din România va deservi 575.000 de noi clienți pe an, respectiv va susține 430 de locuri de muncă, conectate activităților Aeroportului Internațional Timișoara.

David O’Brien, CCO la Ryanair, a declarat: „Noua rută Timişoara – București, disponibilă în curând pentru rezervări, ce va opera cu o frecvenţă de două zboruri pe zi, va fi alegerea ideală atât pentru călătoriile business, cât şi pentru cele de plăcere, şi vine în concordanţă cu intențiile noastre de creștere a numărului de rute și a traficului, a susţinerii locurilor de muncă şi a stimulării turismului în România. Pentru următoarele luni, clienții români trebuie să se aștepte şi la alte îmbunătăţiri asumate în cadrul programului <<Always Getting Better>>, aici fiind incluse noi interioare ale aeronavelor, noi uniforme pentru membrii echipajului, mai multe rute cu preţuri reduse, totul pentru că Ryanair continuă să ofere mult mai mult decât doar tarife mici.”

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!