Bebeluș român, victimă a unui malpraxis în Italia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 28 iunie 2015

Un băiețel român în vârstă de nouă luni a decedat într-un spital din regiunea italiană Sicilia, unde fusese transferat de urgență de la altă unitate medicală prezentând simptome de dizenterie. Procurorii suspectează un posibil caz de malpraxis, informează site-ul cotidianului Gazzetta del Sud, citat de Mediafax.

Băiețelul a murit în Policlinica din Messina, unde fusese transferat de urgență de la spitalul din localitatea Patti (Sicilia). Părinții transportaseră copilul la spitalul din Patti cu două zile în urmă, pentru că manifesta simptome de dizenterie. În aceeași zi, după administrarea unui tratament în secția de pediatrie a spitalului local, copilul fusese externat, părinților recomandându-li-se să îi ofere alimente dietetice și medicamente antifebră, dacă va fi necesar.

A doua zi, starea copilului a început să se deterioreze, având febră de 38 de grade. Băiețelul a fost adus din nou la spitalul din Patti, unde starea a continuat să se agraveze. Medicii spitalului au decis abia în a trei zi transferarea pacientului la policlinica din Messina, unde există o secție de terapie intensivă pentru copii. În pofida eforturilor medicilor policlinicii din Messina, copilul a murit.

Părinții români au depus o plângere la carabinieri privind malpraxis și vor să afle adevărul despre cauzele care au provocat decesul.

Ancheta este coordonată de Antonella Fradà, adjunctul procurorului-șef din provincia siciliană Messina, care a dispus efectuarea autopsiei. Nu a fost declanșată încă cercetarea penală pentru nicio persoană.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!