Becali, declarații în libertate

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 3 aprilie 2015

576 becaliAflat într-o permisie, Gigi Becali a participat în weekend la slujba de la biserica din Pipera şi a declarat că echipa de fotbal va fi pentru el doar o societate comercială ce va aduna bani, sumele obţinute urmând a fi folosite în acţiuni caritabile.

„Viaţa mea s-a şters, am şters totul cu buretele şi am început o nouă viaţă care se numeşte Gheorghe Becali. Îl caut pe Hristos, mă duc după Hristos oriunde este el. Îi caut pe cei bolnavi, pe cei săraci, pe cei dezbrăcaţi, pe cei însetaţi, pe cei din temniţă şi pe cei din spitale. Toată averea mea o dau lui Hristos. (…) Dacă mă interesează mântuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu mă mai interesează. Pentru mine, Steaua va fi o societate comercială, care va câştiga bani, bani pe care, la rândul meu, îi iau şi îi dau. Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o să fac lucruri bune”, a spus Becali.

„M-am detaşat de persoana care am fost înainte, eu vorbesc cu voi din dragoste. Mie mi-e ruşine de ceea ce văd, ce făceam eu. Când văd la televizor acum ce făceam, îmi este ruşine, că le văd acolo în temniţă. Nu sunt mândru de ce făceam şi dacă îmi este ruşine, nu mai vreau să mai fac”, a continuat Gigi Becali în stilul caracteristic.

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis cererea lui Gigi Becali de eliberare condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă. Procurorii DNA au contestat această decizie, iar contestaţia urma să fie judecată la ora la care încheiam ediția noastră.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit apoi și un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în data de 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, asta după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!