Belu si Bitang raman la lot!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 noiembrie 2013

Antrenorii Mariana Bitang si Octavian Bellu au declarat ca nu au parasit conducerea tehnica a lotului national de gimnastica feminina, precizand ca au decis sa-si ia o pauza, in acord cu Federatia Romana de Gimnastica, intr-o perioada fara activitate intensa la lot.

„Se fac tot felul de speculatii in numele nostru. M-am plictisit eu de cate ori am auzit ca pleaca Bellu si Bitang, dar trebuie sa spun ca nu e vorba de nici  plecare. Noi ne-am luat o pauza dupa mondiale, in acord cu FRG, chiar daca nu suntem intr-o forma contractuala cu federatia”, a spus Bitang pentru Mediafax.

Ea a precizat ca gimnastica romaneasca se confrunta cu o grava problema privind baza de selectie si ca impreuna cu Bellu, FRG si Ministerul Tineretului si Sportului, lucreaza la un proiect privind revitalizarea acestui sport.

La randul sau, Octavian Bellu a declarat ca activitatea lotului olimpic de gimnastica nu este afectata de plecarea lor temporara, ei fiind in permanenta legatura cu colegii care au ramas la echipa.

„Nu am plecat nicaieri, dar am considerat necesar dupa mondiale sa luam o pauza. In paralel, ne-am ocupat de toate problemele lotului, de la echipamente pana la operatii la Viena. Am fost in permanenta legatura cu colegii de la lot. Nu era o perioada de lucru intens la lot, de aceea am gandit acest proiect de anvergura, care implica si sprijinirea lotului pentru Jocurile Olimpice de la Rio, dar trebuie sa recunoastem ca alte fete nu avem. Daca nu facem ceva, o sa vina JO 2020-2024 si nu vom mai avea nicio sansa sa luptam cu fortele mari ale gimnasticii”, a spus Bellu.

Antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang au parasit cantonamentul de la Izvorani, lasand lotul olimpic in grija tehnicienilor secunzi. Ei au conditionat intoarcerea lor la lot de aprobarea unui proiect care vizeaza revitalizarea gimnasticii romanesti. Printre solicitarile celor doi tehnicieni figureaza si gasirea unei sali de antrenament cat mai aproape de Bucuresti pentru ca tinerele gimnaste sa poata merge si la scoala.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!