Berlusconi, de două decenii omul mafiei siciliene

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 19 mai 2014

Silvio Berlusconi, fostul premier italian și unul din cei mai cunoscuți politicieni ai lumii, a făcut afaceri cu mafia siciliană timp de aproape două decenii. Aceasta este concluzia Curții Supreme de Casație din Roma, care a pronunțat un verdict, luni, împotriva senatorului Marcellor Dell’Utri, cel ce a acționat ca intermediar între miliardarul Berlusconi și mafie, scrie The Independent.

Berlusconi, în vârstă de 77 de ani, a negat mereu că ar avea legături cu crima organizată și că mafia s-ar afla în spatele investițiilor masive cu care și-a lansat imperiul media și de construcții în anii ’70-’80. Însă Curtea Supremă a acceptat acuzația procurorului Aurelio Galasso, că „timp de 18 ani, din 1974 în 1992, Marcello Dell’Utri a fost garantul înțelegerii dintre Berlusconi și Cosa Nostra”.

Verdictul de luni confirmă sentința impusă senatorului de 72 de ani în martie, anul trecut, de Curtea de Apel din Palermo. Berlusconi a atacat, după sentință, judecătorii „cu prejudecăți”. „Decizia reprezintă ce a vrut să-mi facă stânga încă din ’94”, a declarat acesta. Berlusconi nu va fi judecat pentru legăturile cu Mafia, întrucât infracțiunile privind crima organizată se prescriu după 20 de ani.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!