Bicfalvi, cotă crescută

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 iulie 2015

biclaviEric Bicfalvi a fost în sezonul trecut unul dintre cei mai în formă jucători şi a reuşit să ia titlul de golgheter al Ucrainei. Cota mijlocaşului de 27 de ani a crescut până la 2,5 milioane de euro, cea mai ridicată valoare din carieră.

Fostul mijlocaş al Stelei a avut cel mai bun sezon din cariera sa. Antrenorul lui Volin Luţk a observat că abilităţile lui Bicfalvi sunt mai potrivite pentru zona ofensivă şi jucătorul a atins astfel cifre impresionante. În sezonul trecut, internaţionalul român a jucat în 28 de meciuri, a marcat de 19 ori (de 17 ori în campionat) şi a oferit patru assist-uri. Eric a reuşit să marcheze aproape jumătate din cele 38 de goluri reuşite de Volin Luţk în campionat.

Internaţionalul român a devenit liber de contract în vară, dar cu toate acestea, cota de pe transfermarkt.com a urcat până la 2,5 milioane de euro, cea mai ridicată din întreaga sa carieră. Când a plecat de la Steaua, în aprilie 2012, Eric Bicfalvi era cotat la 1 milion de euro.

Acum, Eric poate semna şi cel mai important contract din cariera sa. Evoluţiile excelente pe care le-a avut în sezonul trecut n-au fost trecute cu vederea şi una dintre echipele care-l doresc este Şahtior Doneţk. Mircea Lucescu, cel care l-a propus şi la echipa naţională, este un admirator al calităţilor lui Bicfalvi: “Eu mi l-aş dori foarte mult la Şahtior. Să vedem dacă se poate. Eu am vorbit cu Bicfalvi, este un băiat foarte inteligent”, a declarat antrenorul lui Şahtior Doneţk.

În iarnă, Eric a fost în negocieri avansate cu Dnipro, finalistă a Europa League, dar discuțiile nu s-au finalizat din cauza pretențiilor jucătorului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!