Bicfalvi s-a întors

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 31 iulie 2014

545 eric bicfalviEric Bicfalvi a revenit la Volin Luţk în stil de mare campion. Dat realmente dispărut de către gruparea ucraineană, jucătorul de 26 de ani s-a întors la club şi a înscris un gol extraordinar în prima etapă a campionatului.

La mijlocul săptămânii trecute fotbalul din Ucraina era pe un butoi de pulbere, la fel ca și toată țara, de altfel. Avionul doborât fost vârful problemelor într-o ţară atacată de conflicte şi de insecuritate în ultima jumătate de an. Ca replică, și cumva normal, mulţi dintre fotbaliştii străini de la cluburile de primă ligă au refuzat să se mai prezinte la formații, speriaţi de amploarea pe care a luat-o conflictul. Printre ei şi Bicfalvi, care, dacă este să ne luăm după ceea ce spune agenţia ITAR-TASS, se temea pentru securitatea sa.

În ciuda acestui fapt, după o discuţie purtată cu clubul, fostul stelist a acceptat să se prezinte la antrenamente, iar în weekend a fost omul meciului Ilichiveţ Mariupol-Volin Luţk, terminat 1-2. Gazdele au condus încă start prin reuşita lui Lulach (penalty), dar Bicfalvi a însemnat începutul revirimentului. În minutul 86 românul a înscris dintr-o lovitură liberă perfect executată, pentru ca apoi, în prelungiri, echipa sa să îşi asigure victoria, după golul marcat de Babenko.

Jucând pe toată durata meciului, Bicfalvi a devenit al 10-lea jucător din istoria formaţiei din Luţk care să marcheze măcar 10 goluri pe prima scenă a fotbalului ucrainean.

“Nu este adevărat că aş fi fugit de la echipă, doar m-am întors puţin mai târziu. Totul e OK. Războiul este departe, la noi este linişte”, a spus el, încercând să motiveze cumva absența sa.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!