Biciclişti „scăpaţi de sub control”

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 16 martie 2015

uk_biciclista

 

Cât îmi dai? Patru ani?

O fetiţă de patru ani a fost ameninţată cu confiscarea bicicletei de către un poliţist, pentru că circula pe trotuar. Sophie Lindley mergea pe o bicicletă cu roţi ajutătoare alături de tatăl său, când a fost oprită de un poliţist, care a ameninţat-o cu confiscarea bicicletei dacă va continua să meargă pe trotuar.

Este ilegal să se meargă cu bicicleta pe trotuare, însă tatăl fetiţei a considerat că este prea periculos pentru fetiţa sa să circule pe străzile oraşului lor, Grantham.

„Ne-am oprit să ne uităm după nişte raţe, moment în care maşina poliţiei a oprit lângă noi, iar poliţistul ni s-a adresat, zicând: <Atenţie, fetiţa trebuie să se dea jos de pe bicicletă, pentru că nu are voie cu ea pe trotuar>”, a relatat domnul Lindley reporterilor BBC. Poliţistul a continuat: „Acum voi parca maşina aici şi vă voi urmări, ca să văd dacă fetiţa se va urca pe bicicletă şi dacă voi vedea în oglinda maşinii că s-a urcat, atunci voi veni şi voi confisca bicicleta.”

Tatăl fetiţei a explicat că el nu deţine o maşină, ceea ce înseamnă că Sophie este nevoită să parcurgă pe jos cele două mile până la şcoală, motiv pentru care i s-a luat fetiţei această bicicletă.

Ulterior, Lincolnshire Police a contactat familia şi şi-a cerut scuze pentru acest incident. Un purtător de cuvânt a spus: “Prioritatea noastră este siguranţa, iar mersul pe bicicletă pe trotuare este ilegal, însă în astfel de cazuri bunul simţ trebuie să primeze”.

 

A pedala sau a nu pedala

Un biciclist a depăşit mai multe maşini, ajungând la viteza de 41mph, în condiţiile în care limita de viteză a zonei era de 20mph. Pentru această abatere, britanicul a fost dat în judecată.

Rory Palmer, de 42 de ani, a recunoscut la tribunal că a depăşit limita de viteză de 20mph din parcul Richmond, din vestul Londrei, în ianuarie. Poliţiştii îl remarcaseră pe acesta depăşind mai multe maşini şi i-au surprins viteza cu un echipament special de măsurare a vitezei.

Mutahir Ahmed, avocatul lui Palmer, a spus: „Era o zi cu vânt puternic, iar Palmer tocmai cobora un deal.” Decizia judecătorului a fost ca biciclistul „vitezoman” să plătească o amendă de £65, precum şi o taxă suplimentară de £20, respectiv să acopere costurile cu judecata, în valoare de £65.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!