Bilanț negru la pietoni morți în accidente

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 aprilie 2015

România şi Letonia ocupă primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de pietoni morţi în accidente rutiere. Cele două ţări înregistrează, alături de Bulgaria şi Lituania, şi cel mai mare număr de decese în accidente, potrivit raportului european privind siguranţa rutieră, citat de Mediafax.

Comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, a prezentat, recent, la Bruxelles, raportul anual al Uniunii Europene privind siguranţa rutieră pe drumurile din statele europene. Potrivit statisticilor, la nivel european, anul trecut, au fost înregistrate 25.700 de decese în accidente rutiere în cele 28 de state membre.

Violeta Bulc a declarat, într-o conferinţă de presă, că, potrivit statisticilor europene, numărul de accidente rutiere a scăzut cu aproximativ 1% comparativ cu 2013. Potrivit raportului citat, România şi Letonia se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de pietoni morţi în urma unor accidente rutiere şi totodată, cele două ţări înregistrează, alături de Bulgaria şi Lituania, cele mai multe decese în accidente cu peste 90 de morţi la un milion de locuitori.

Astfel, în România şi Letonia, 39% din numărul persoanelor decedate în accidente rutiere sunt pietoni, în timp ce media europeană este de 22%. Cele mai multe accidente ale căror victime sunt pietonii – 69% – se produc în zonele urbane.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!