Bine v-am găsit!

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 28 august 2014

În pauza pe care am luat-o nu s-a întâmplat cine ştie ce. Simona Halep s-a chinuit ieri să nu piardă la o adversară fără loc WTA, semn că mai are de crescut, aşa cum am estimat. Handbalul dă semne serioase de oboseală, de vreme ce şi HCM Constanţa, care ar trebui să se pregătească de Liga Campionilor, s-ar putea să nu ia startul nici măcar în campionat şi începe să fie deja părăsită de jucătorii de bază. Să spunem că mai bine stăm la baschet, unde avem şanse să ajungem la Europene după aproape 30 de ani de pauză, dar nici aici nu avem curajul să pariem, chiar dacă lucrurile sunt poate mai simple decât par la prima vedere.

Nici prin fotbal nu se întâmplă minuni. Campionatul a mers înainte, cu rezultate care nu miră pe nimeni, înainte au mers şi cupele europene şi ne mai şi pregătim de meciurile cu Grecia şi Ungaria din septembrie, în campania de calificare la EURO 2016. Am spune că este o tăcere ciudată, care ascunde ceva. Sau poate că, pentru prima oară de atât de multă vreme, s-a aşternut tăcerea şi ne vedem de fotbal.

La ora la care probabil veţi citi aceste rânduri, vom şti dacă Petrolul, Astra şi Steaua au reuşit să se califice în grupele competiţiilor europene. Cea mai grea misiune o avea Petrolul, învinsă la Ploieşti, dar nici Astra şi Steaua nu răsuflau uşurate, chiar dacă rezultatele din tur păreau ceva mai pozitive. Una peste alta, meciuri grele, peste care sperăm că echipele noastre au trecut cu bine. Dacă nu, ştiţi cum este, de la anul o luăm de la capăt.

Concluzionând, ne putem face speranţe dar, ca de atâtea alte ori, le putem vedea prăbuşite pe toate după doar câteva meciuri. Este, de altfel, omenesc şi caracteristic sportului românesc.

Bine v-am găsit!

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!