Bisericile, loc de informare despre drepturile românilor

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 18 septembrie 2014

Ambasada României la Londra și ONG-ul East European Advice Centre au demarat o campanie de informare a cetăţenilor români din Londra pe tema drepturilor şi obligaţiilor acestora pe piaţa muncii şi condiţiile de acordare a prestaţiilor sociale.

Campania se desfăşoară cu sprijinul parohiilor româneşti din Londra. Prima acţiune de informare a fost organizată în data de 31 august 2014, la Biserica Ortodoxă Română Sfântul Apostol Pavel şi a Tuturor Sfinţilor Români din Estul Londrei.

A urmat un al doilea eveniment de acest fel în cadrul comunităţii româneşti din Londra, duminică, 14 septembrie, după încheierea slujbei religioase de la Parohia Ortodoxă Română Pogorârea Duhului Sfânt, St. Andrew Church, 28, Old Church Lane, Kingsbury, London, NW9 8RZ.

Obiectivul proiectului este de a informa cetăţenii români asupra statutului pe care îl deţin pe piaţa muncii, condiţiile la locul de muncă, căi de soluţionare a litigiilor de muncă, riscurile la care se supun prin prestarea unei activităţi fără forme legale, drepturile de protecţie socială de care pot beneficia, precum şi sprijinul pe care îl pot oferi autorităţile britanice.

Următoarea întâlnire în scopul informării românilor se va desfășura la sfârșitul lunii, la cea mai veche biserică ortodoxă română din Marea Britanie, situată în Fleet Street, centrul Londrei. Se vor adresa audienței Eliza Galoș, din partea EEAC, și Ileana Stănică, atașat pe probleme sociale și de muncă la Ambasada României din Londra.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!