Bitang: „Orice revenire este bună”

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 februarie 2015

571 bitang belu

Cătălina Ponor, tripla campioană olimpică la Atena în 2004 şi dubla medaliată olimpică la Londra în 2012, şi-a anunţat dorinţa de a se întoarce în gimnastica de performanţă, cu gândul de a ajunge la Rio 2016. Sportiva are 27 de ani în momentul de față.

Antrenoarea lotului, Mariana Bitang, a anunțat deja că nu vrea să facă presiuni asupra Cătălinei în ceea ce priveşte revenirea şi că decizia îi va aparţine în totalitate sportivei. Aflată acum în Puerto Rico, la prietenul ei, gimnastul Tommy Ramos, Ponor se pregăteşte individual, ea urmând să fie evaluată mai târziu de antrenorii lotului olimpic şi de oficialii Federaţiei Române de Gimnastică.

„Dorinţa lui Ponor de a reveni este determinantă. Când vrei să faci un lucru, reuşeşti, şi Cătălina a demonstrat asta la Londra. Ea este singura în măsură să decidă ceva legat de revenirea ei în sală. Nu doresc să discut despre acest subiect, când o vom avea în sală, putem sta de vorbă. Orice revenire este un imens câştig pentru echipă. Ţin legătura pe mail cu Ponor, dar nu vreau să pun presiune pe ea. Este decizia lor dacă vor reveni, mi se pare normal să le lăsăm pe ele să decidă”, a spus Bitang, care are oricum nevoie de experiența fantastică a celor două fete.

Mariana Bitang crede că fetele vor recupera destul de repede timpul petrecut în afara sălii, începând de la reluarea antrenamentelor. „Dacă gimnasta care revine este sănătoasă, şi vorbim acum de două gimnaste care au potenţial fizic şi psihic, revenirea lor nu va fi îndelungată. În 2007, Cătălina, după 3 luni de pregătire, cu totul luat de la zero, mergea la Campionatele Mondiale”, a subliniat Bitang lucrurile.

Cătălina a fost înscrisă de către oficialii FRG în sistemul de control antidoping WADA, măsura fiind obligatorie cu 6 luni înaintea intrării în concurs. Ponor ar urma astfel să fie disponibilă pentru competiţii începând cu data de 12 iulie.

Alături de Ponor, și campioana olimpică de la Beijing şi Londra, Sandra Izbaşa, cochetează cu gândul revenirii, o decizie în acest sens urmând să o ia în această lună. Acesta este și secretul pluralului folosit de Mariana Bitang, ea sperând că le va avea pe ambele la lot.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!