Bitter-ul suedez

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 13 ianuarie 2014

drinking_tea3Bitterul suedez este un produs natural, obtinut din macerarea a 32 de plante medicinale in alcool. Datorita nenumaratelor lui calitati benefice asupra organismului, bitterul suedez este folosit atat intern, cat si extern. Inainte de a folosi bitterul suedez, agitati intotdeauna sticla in care il tineti.

Ochi obositi, inrositi, umflati

Un betisor igienic se inmoaie in bitter si se ung ochii de la coada, spre interior, inspre nas. Pentru cateva minute se tin ochii inchisi si se sta relaxat, cu fata in sus. 

Urechi infundate

Se inmoaie un betisor igienic in bitter si cu grija se introduce in canalul urechii. Se repeta de doua-trei ori pe zi. Acest procedeu poate fi folosit, cu bune rezultate, si de persoanele care, din diferite motive, si-au pierdut auzul, partial sau total. 

Nas infundat

Dupa ce se sufla nasul, se sterg narile pe interior cu un betisor igienic inmuiat in bitter. Se procedeaza asa ori de cate ori se sufla nasul. Acest procedeu se recomanda si persoanelor care, din diferite motive, si-au pierdut simtul mirosului. 

Impotriva durerilor de gat

Intr-o cana de ceai caldut (de preferat din galbenele sau coada-calului) se pun doua lingurite de bitter suedez, se amesteca bine si se face gargara de cel putin trei ori pe zi. E recomandat ca ultima gura de ceai cu care se face gargara sa se inghita. Bitterul suedez poate fi folosit si ca dezinfectant impotriva juliturilor, taieturilor, a furunculilor care au spart. 

Pierdere de urina din cauza racelii

Dupa toaleta de seara, se unge bine, cu bitter suedez, partea de jos a abdomenului, dupa care locul se acopera imediat cu un prosop flausat si se fixeaza cu chilotul. Se procedeaza asa trei sau cinci nopti la rand. La fel se poate proceda si in cazul copiilor raciti la burtica. 

Stomac incarcat, balonari

Folosind bitter suedez, masati puternic lobii ambelor urechi, timp de trei sau cinci minute. Apoi, masati tamplele si fruntea. Datorita reactiei puternice pe care o va avea organismul, scapati imediat de aceasta situatie neplacuta. Daca tremurati de frig sau de emotii, faceti un ceai, de preferat din sunatoare, in care puneti doua lingurite de bitter suedez. Asezati-va in pat si beti ceaiul incet pe parcursul a 10-15 minute. Va veti reveni imediat. 


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!