Blaga nu se împiedică de pragul electoral

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 martie 2016

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că nu este de acord cu scăderea pragului electoral în vederea alegerilor parlamentare. „Nu suntem de acord cu scăderea pragului electoral. Orice temă de genul ăsta e atât de importantă, încât trebuie discutată întâi în partid, apoi în Comisia de cod electoral.

Cât ar trebui să fie pragul? Minus 3%?”, a spus Blaga. El o contrazice, astfel, pe Raluca Prună, ministrul justiției, care a spus că este de acord cu scăderea pragului electoral. „Nu este serioasă adoptarea unei legislații privind partidele mici, dacă în realitate acestea nu au acces în viața politică. Sunt de acord, și ca ministru, și ca cetățean, că așa cum stau lucrurile acum este matematic imposibil pentru orice fel de partid mic sau coaliție, s-a vorbit aici de coaliții, să acceadă în viața politică, cel puțin în alegerile locale. (…) Sunt de acord că pragul electoral trebuie scăzut”, a declarat ministrul justiției.

Celălalt copreședinte PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că Raluca Prună ar trebui să discute în acest sens cu premierul Dacian Cioloș pentru o ordonanță de urgență. „O sfătuiesc pe doamna ministru să vorbească cu prim-ministrul, ar fi calea mai scurtă de rezolvare a problemei. Ne-am bucura pentru că atunci am avea argumente să introducem în OUG mai multe prevederi”, a declarat Gorghiu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!