Bolnavii ar putea fi supuși la noi cheltuieli

Articol publicat in sectiunea Social pe data 29 aprilie 2016

Mai mulți parlamentari PSD au depus la Senat un proiect de lege care prevede decontarea ulterioară a investigațiilor și a altor servicii din pachetul medical de bază, în termen de 60 de zile de la efectuarea acestora, asigurații urmând a-și plăti investigațiile paraclinice, informează News.ro.

Potrivit proiectului de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, asiguratul din sistemul de sănătate va beneficia de decontarea ulterioară a tuturor cheltuielilor legate de efectuarea de investigații, din cadrul pachetului de servicii de bază, pentru specialități paraclinice la care ar fi fost îndreptățiți, fără contribuție personală, în termen de 60 de zile de la efectuarea plății. Inițiatorii explică proiectul de lege prin preîntâmpinarea dificultăților asiguraților, legate de efectuarea investigațiilor din pachetul medical de bază pentru specialități paraclinice. „Considerăm că această propunere legislativă vine în sprijinul asiguraților sistemului de sănătate publică, în sensul simplificării accesului acestora la pachetul de servicii medicale de bază”, mai precizează senatorii PSD.

Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaților.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!