Bombă cu ceas pentru proprietarii apartamentelor luate în leasing

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 14 februarie 2010

Aveţi un apartament achiziţionat în leasing şi v-a rămas o perioadă mai mare de 80 ani de lease? Dacă da, asiguraţi-vă că reînnoiţi contractul de leasing înainte ca perioada rămasă din acesta să scadă la 80 de ani, pentru că altfel puteţi să fiţi afectat de costuri de reînnoire extrem de mari.

 

Economisiţi pe termen lung: reînnoiţi acum

Proprietarii unui lease au dreptul legal de a-l extinde cu 90 de ani. Cu toate acestea, costurile pot fi extrem de mari dacă perioada rămasă în contractul de leasing scade sub 80 de ani.

Motivul creşterii preţurilor pentru prelungirea un contract de leasing de 80 ani sau mai puţin este faptul că evaluatorii iau în calcul ceea ce poartă numele de „marriage value” (valoarea de căsătorie). Aceasta reprezintă o măsură de creştere potenţială a valorii proprietăţii în cazul în care se acordă un nou contract de leasing. Acesta trebuie să fie partajat sub forma de 50:50 între persoana care acordă leasul şi cea care o cumpără. Măsura se aplică doar contractelor ce au un termen rămas de 80 de ani sau mai puţin.

 

LEASE: sfaturi pentru proprietari

Geneviene Mariner, director al consiliului consultativ LEASE, a declarat: „Mulţi proprietari amână cheltuiala de prelungire a contractului de leasing, dar ar trebui să fie conştienţi de problemele financiare mărite dacă termenul de expirare a contractului scade sub 80 de ani.”

Puteţi să obţineţi informaţii şi sfaturi cu privire la leasing-ul dumneavoastră de la Leasehold Advisory Service (LEASE), fie accesând link-ul www.lease-advice.org, fie sunând la numărul de telefon 020 7354 5380.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!