„ Bonnie şi Clyde de România” au ajuns după gratii

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 13 martie 2015

Londra_Ovidiu-Constantin Plamada and Mariana Sandra_Bonnie & Clyde

Finalul scenariului original „Bonnie şi Clyde” nu a fost acelaşi şi în cazul unui cuplu de români pe care un judecător englez l-a botezat „Bonnie şi Clyde de România”, pentru că cei doi au ajuns în închisoare.

Ovidiu-Constantin Plămadă şi Mariana Sandra au fost condamnaţi şi îşi vor petrece următorii şase ani după gratii, pentru spargeri de locuinţe comise în perioada mai-noiembrie 2014. În total, cei doi români au dat nu mai puţin de 179 de spargeri în Londra, Essex şi Kent, potrivit balitapinoy.net.

Românii au fost subiectul unei operaţiuni împotriva furtului transfrontalier, realizată de Poliţia Metropolitană în parteneriat cu Poliţia Essex, cu nume de cod Push Back. Cuplul a fost arestat anul trecut, pe podul Dartford, iar în momentul reţinerii, în maşina lor s-au găsit obiecte de la ultimele două spargeri. În urma unei percheziţii la domiciliul acestora din Ilford, poliţia a găsit o adevărată comoară de bunuri furate, de la bijuterii la articole de uz casnic. Cei doi furau până şi halatele de baie din locuinţele pe care le spărgeau. Românii au fost acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea de furturi şi au pledat vinovat la Basildon Crown Court, pe 6 martie.

Detectivul sergent Brett Hagen, de la Poliţia Metropolitană, a declarat că cei doi au fost un cuplu prolific de infractori, care a comis un număr mare de spargeri într-un timp scurt. El a spus că cei doi furau inclusiv alimentele din frigiderele victimelor, dar şi truse de machiaj sau pilote de pat, care nu le puteau aduce mari câştiguri financiare.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!