BOR: Preoţii să fie atenţi la ce postează online

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 februarie 2015

Preoţii sunt încurajaţi să folosească mijloacele moderne de comunicare în activitatea bisericească, în special în promovarea activităţilor educative, sociale şi misionare pe care le desfăşoară, dar sunt atenţionaţi să fie atenţi la ce postează inclusiv pe site-urile personale, potrivit BOR.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), reunit, recent, în şedinţă de lucru, a luat în discuţie, printre altele, modul în care se desfăşoară activităţile de comunicare în spaţiul virtual.

„Utilizarea de către clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuală în întreaga activitate bisericească trebuie făcută cu scopul de a promova misiunea, viaţa spirituală şi unitatea Bisericii, nu în detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde îşi promovează activitatea, ceea ce este foarte bine. Mai mult de atât, preoţii sunt încurajaţi să folosească mijloacele moderne de comunicare în activitatea bisericească, în special în promovarea activităţilor educative, social-filantropice şi misionare pe care le desfăşoară”, potrivit hotărârii Sinodului, a declarat agenţiei Mediafax purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

El a atras însă atenţia că, „chiar şi atunci când este vorba de site-uri personale, preoţii trebuie să fie atenţi la ceea ce postează”.

Centrele eparhiale vor face periodic evaluarea monahilor şi preoţilor care desfăşoară activităţi de comunicare în spaţiul virtual, a mai hotărât BOR.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!