Boxer român, ucis de romi

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 iulie 2014

543 cristian galbenuseLumea sportului românesc este zguduită de un incident dramatic, și nu suntem la primul eveniment de acest gen. Cristi Gălbenuşe, un boxer de 24 de ani, a fost ucis prin înjunghiere după un conflict cu un grup de țigani.

Evenimentul s-a petrecut în Slatina, iar tatăl sportivului spune că a fost vorba de crimă cu premeditare. Vasile Gălbenuşe a declarat că uciderea fiului său a fost plănuită în detaliu. “Am fost anunţat la telefon, ‘veniţi repede, că l-au omorât nişte ţigani pe Cristi’. Când am ajuns, el era deja mort, avea tăieturi la inimă, pe faţă, pe spate…

Lăsase copilul cu soacra lui Cristi şi se dusese împreună cu soţia la terasă, să bea un suc. Ăştia l-au căutat şi au găsit motivul. A fost premeditat totul, ăştia s-au înarmat, au căutat să declanşeze un conflict şi mi-au omorât copilul. L-au omorât sub ochii soţiei lui”, a spus Vasile Gălbenuşe.

Tânărul a fost resuscitat timp de 45 de minute sub ochii tatălui său, dar din nefericire medicii nu l-au mai putut salva.

Vasile Gălbenuşe spune că grupul de țigani a mai avut şi alte tentative acest gen: “Ăştia au încercat de mai multe ori să mi-l omoare pe Cristi, dar n-au reuşit. Nu ştiu dacă au fost aceleaşi persoane aseară, dar printre ei… Cristi ştia că îl caută, dar nu s-a gândit că vin cu cuţite. Au fost mârşavi, au venit înarmaţi, s-au adunat foarte mulţi. Că dacă erau bărbaţi şi veneau cu mâinile goale…”, a declarat el.

“El nu merita chestia asta. Nu era un tip pus pe scandal, dar ei au prins momentul şi au venit cu cuţitul să mi-l omoare. L-au lovit în inimă direct, copilul a murit pe loc. Dacă nu aveau cuţite şi nu ar fi fost foarte mulţi, Cristi al meu… El era boxer de performanţă, ştia să se apere. Era un băiat cald, calm, el mereu aplana scandalurile, era foarte prietenos, nu era arogant, nu intra în clinciuri. Nu ştiu de ce au vrut ei să facă asta. Cred că e la modă”, a mai rostit tatăl boxerului, printre lacrimi.

În luna mai a acestui ani Cristian devenise tată, el fiind căsătorit de 1 an.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!