Boxul îşi dă nişte pumni

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 iulie 2014

544 leonard dorofteiBoxul românesc are de ceva timp o conducere nouă, dar nu încetează să-şi dea pumni sub centură. Jurnaliştii de la Vocea Brăilei aduc la cunoştinţa publicului o situaţie cumva ireală, apărută din cauza unui scurtcircuit produs la cel mai înalt nivel al federaţiei. Conform sursei citate, pe 9 iulie, o delegaţie formată din trei antrenori, între care Feri Vaştag, şi patru sportivi urma să plece la un turneu internaţional din Serbia.

Brăilenii, antrenorul George Perţea şi boxerul Robert Jitaru au plecat spre destinaţie, dar la Ploieşti s-au întors din drum, motivul fiind că acţiunea a fost anulată. „A fost o neînţelegere la mijloc, se pare, din cauza lipsei fondurilor necesare s-a renunţat la această deplasare. Bine măcar că s-a rezolvat situaţia fetelor care urmau să ajungă la europenele de junioare şi cadete”, a explicat Feri Vaştag pentru Vocea Brăilei.

Însă situaţia pare a fi cu totul alta, iar în spatele vorbelor se ascunde foarte multă tensiune. Pe data de 8 iulie, Leonard Doroftei a convocat la Bucureşti o şedinţă de Birou federal pentru a aproba atât participarea lotului de juniori la turneul din Serbia, cât şi cea a echipelor reprezentative feminine la europeanul de cadete şi juniore de la Assisi (Italia), programat să se desfăşoare în perioada 19-28 iulie. Pentru fete, ultima zi de trimitere a înscrierilor şi semnare a documentelor oficiale era 9 iulie, aşa că participarea la competiţia respectivă depindea de şedinţa de Birou federal. Partea ciudată este că Leonard Doroftei, după ce a convocat întâlnirea, nu a mai venit la Bucureşti pentru a semna actele. Cei din Biroul federal, sosiţi şi din provincie, au aşteptat câteva ore pentru a primi un semn de la preşedinte, dar acesta nu a răspuns nici măcar la telefon. Fără cvorumul necesar şi în lipsa unicei persoane cu drept să semneze în numele federaţiei, Biroul federal a fost amânat.

Vicepreşedintele FRB, Vasile Câtea, a mers a doua zi la Ploieşti, pentru a-i duce lui Doroftei actele pe care trebuia să le semneze, iar între cei doi a avut loc un schimb de replici mai mult decât dur. Reacţia lui Doroftei, când a fost întrebat de ce nu a mai apărut la o şedinţă convocată chiar de el, a fost undeva în zona stupefacţiei: „Am vrut să vă arăt că nu puteţi face nimic fără mine” Vasile Câtea, primul campion de box profesionist din România şi consilier al ministrului tineretului şi sportului, nu a rămas dator la un asemenea răspuns, iar discuţia s-ar fi încins. Aşa cum era normal, în cele din urmă, Doroftei a ales să semneze actele, iar fetele pot pleca la Europene.

Nu şi juniorii, pentru care era ceva cam târziu.

544 leonard doroftei

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!