Boxul românesc este la pământ

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 martie 2014

528 boxCupa României la box a fost găzduită de Iaşi, timp de trei zile, competiţie la care s-au înscris 67 de pugilişti seniori. La categoriile 49 şi 52 kg s-au înscris numai doi sportivi, ei disputând direct finala pentru trofeu. Calitativ, competiția a fost departe de a fi de apreciat.

Vasile Câtea, actualul vicepreşedinte al FR de Box, a tras o concluzie tristă după disputarea galei. „A fost o competiţie slabă, cu un nivel sub mediu, iar lucrul acesta ne îngrijorează. Nu controlăm ceea ce se întâmplă în săli, unde nu se lucrează după o strategie care să ne ducă undeva. Boxul nostru s-a degradat, pregătirea fizică lasă mult de dorit, iar majoritatea boxerilor pe care i-am văzut ajung în mijlocul ringului şi dau din braţe. Câştigă acela care dă o sută de pumni, chiar dacă a luat 99. Nu are rost să ne ascundem după degete”, a spus Câtea.

El consideră că boxul românesc are potențial, dar trebuie să existe și persoane care să-l pună în valoare. „De la Cupa României au lipsit câţiva boxeri, cei mai buni pugilişti ai noştri, mai toţi implicaţi în WSB, însă cu o floare nu se face primăvară. Potenţial există în România, dar avem o problemă cu antrenorii. Nu trebuie să ne mai mulţumim cu un titlu la naţionale. Dacă fiecare lasă deoparte ambiţiile chioare şi face tot ce poate în oraşul lui, atunci putem spera la o redresare”, a mai declarat Câtea.

De la Cupa României au lipsit Bogdan Juratoni, Mihai Nistor, Răzvan Andreiana şi Ovidiu Berceanu.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!