Boxul românesc își pune singur piedică

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 martie 2015

575 citeaÎn zilele de 14 și 15 aprilie, la Assisi, va avea loc adunarea generală a forului european al boxului amator (EUBC), moment în care se vor face alegeri pentru toate funcţiile de conducere, mandatul urmând să fie unul de 4 ani. Boxul nostru nu va avea vreun reprezentant pe listele de candidaţi, motivația fiind că FR de Box a trimis mult prea târziu hârtiile de confirmare. Iar situația este lămurită de un mesaj postat pe propriul cont de Facebook de către vicepreşedintele FRB, Vasile Câtea:

„Federatia Română de Box trebuia să trimită până vineri hârtiile oficiale la EUBC cu cei trei delegaţi şi cu oamenii care vor să candideze. Deşi EUBC a trimis documentele pe toate căile, atât e-mail, cât şi fizic, prin DHL, încă din februarie, ele au fost ţinute la mapa preşedintelui şi NU AU FOST SEMNATE. A fost Birou Federal vineri la Buzău, dar nici măcar acolo nu au fost prezentate. Luni s-au trimis la AIBA şi EUBC scrisorile de susţinere pentru Sima ca Supervizor. Sima a sunat să ceară confirmarea de la EUBC, că ele au ajuns, şi a aflat cu stupoare că România este singura ţară din Europa care nu a trimis hârtiile oficiale pentru Adunarea Generală a EUBC. Sima l-a sunat pe Doroftei şi pe mine să ne spună de acest lucru şi că secretarul general al EUBC nu garantează că vom mai fi acceptaţi să participăm la Adunarea Generală.

Luni, Doroftei a vorbit cu secretarul general EUBC şi i-a promis că a doua zi, va trimite dimineaţa hârtiile. Marţi, mai întâi am mers la una din firmele cărora avem să le dăm bani pentru a ne mai păsui, iar apoi am plecat spre federaţie. Când ne-am întors (eram eu, Doroftei şi Sima), am început să vorbim despre Adunarea Generală a EUBC, Sima întrebându-l dacă vrea să candideze el la vreo poziţie în EUBC. A răspuns că nu îl interesează! OK, apoi i-am spus că eu vreau să candidez la un post, chiar dacă nu avem prea multe şanse de reuşită, dar să ne facem cunoscuţi, să putem să ne facem prieteni. Când a auzit că eu doresc să candidez, a refuzat să mai urce în FRB, a spus că el nu semnează nimic «până nu plătim datoriile FRB». Ce treabă au datoriile cu semnarea hârtiilor şi cu RESPECTAREA UNUI CUVÂNT DAT UNUI OFICIAL AL EUBC? Încă o dată, Doroftei a dovedit că face ce vor muşchii lui”, spune mesajul.

Câtea a trimis, însă, hârtiile la EUBC, dar semnate de el, nu de preşedinte, iar miercuri a sosit și răspunsul forului european: este prea târziu și niciun român nu va fi prezent pe listele de candidaţi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!