Brașovenii s-ar putea destrăma

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 26 iunie 2014

540 fc brasovDirectorul general al echipei FC Braşov, Constantin Zotta, a declarat că este foarte dezamăgit și mâhnit de faptul că jucătorii au decis să plece din cantonamentul din Poiana Braşov, nemulţumiţi de întârzierile salariale care durează de peste 6 luni.

„Sunt total surprins că jucătorii au ajuns să aibă atitudinea aceasta. Am vorbit cu fiecare în parte sâmbătă şi le-am explicat de ce clubul este în situaţia în care este. Dacă noi terminam campionatul pe locul 12 sau 13, acum aveam banii în cont şi totul era bine pentru toată lumea. Din păcate însă, noi suntem în postura unei echipe retrogradate. Nu au vrut să înţeleagă că sunt şanse mari ca banii de la ligă să intre în 30 iunie sau 1 iulie şi rezolvam problema, dar uite că nu au avut răbdare. Nu doar Neculaie, Zotta şi Ţălnar sunt de vină că noi am terminat sezonul cum l-am terminat, ci întreaga echipă, aşa că ar fi trebuit să existe înţelegere din partea tuturor”, a declarat Zotta.

Oficialul echipei din Brașov spune că decizia jucătorilor de a pleca din cantonament nu va rămâne nepedepsită. „Deja noi am vorbit cu avocatul şi jucătorii vor fi sancţionaţi conform statutului FRF şi regulamentului de ordine interioară. Dacă nu le convine pot pleca, nu o să dispară FC Braşov pentru că de la echipă pleacă unul sau altul. Sunt o mulţime de jucători tineri care abia aşteaptă să joace la FC Braşov. Nu vom accepta presiuni de genul acesta şi nu vom ajunge să plătim milioane pentru ca, Doamne fereşte, anul viitor să fim în aceeaşi situaţie. Să facă fiecare jucător ce vrea, nu este absolut nicio problemă, nu ţinem pe nimeni cu forţa la FC Braşov. Eu sunt supărat şi pentru că eram foarte aproape să semnez nişte contracte de publicitate cu nişte firme importante care ar fi adus bani la bugetul echipei, însă acţiunea lor a blocat orice negociere.”

Totul depinde acum de patronul Ioan Neculaie, care nu pare deloc dornic să bage mâna în buzunar pentru a rezolva problemele. Datoriile s-au acumulat, astfel că echipa braşoveană traversează acum cea mai neagră perioadă de când el este patronul echipei. Pe lângă jucători şi antrenori, problemele financiare apasă greu şi pentru angajaţii clubului care se află într-o situaţie de-a dreptul disperată.

Cum banii din prima tranşă din drepturile tv, adică aproximativ 400.000 de euro, nu acoperă toate datoriile, pentru FC Braşov se anunţă vremuri foarte grele. Până la următoarea tranşă de bani de la ligă, oficialii clubului mai au de așteptat peste 6 luni, perioadă în care echipa are nevoie de bani pentru a-și susţine activitatea. Cum sponsorii nu se înghesuie să vină la club, Ioan Neculaie are trei variante: să alimenteze conturile clubului cu o sumă consistentă, să găsească un partener dispus să investească alături de el sau, ultima, să vândă echipa.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!