Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 octombrie 2015

Traian Băsescu revine în politică

Fostul președinte Traian Băsescu s-a înscris oficial în PMP. El și-a explicat gestul prin nevoia de a continua ceea ce a făcut în cele două mandate prezidențiale. „Instituțiile abia au așteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile năravuri, să fie folosite la prigonirea politicienilor incomozi. Voi rămâne un politician extrem de incomod”, a declarat fostul președinte. El a mai arătat că vrea să construiască „un partid nou, care să nu fi fost implicat în toate compromisurile perioadei de tranziție”.

Robert Cazanciuc critică Senatul

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, declară că respingerea de către Senat a proiectului de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate reprezintă un vot împotriva intereselor României. „Este un vot împotriva intereselor României ceea ce s-a întâmplat astăzi în Senat”, a spus el după votul negativ al Camerei superioare. Senatul a respins proiectul de lege privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate, cu 66 de voturi pentru, 6 abțineri și 36 de voturi împotrivă. Ar fi fost nevoie de votul favorabil din partea a cel puțin 84 de senatori.

Victor Ponta a votat pentru Liviu Dragnea

Premierul Victor Ponta a votat pentru alegerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD. El a declarat, cu această ocazie, că Liviu Dragnea va fi un „președinte legitim”, ales printr-un „vot universal”, și mai legitim decât „domnișoara pusă de Klaus Iohannis președinte al partidului de Opoziție”, aluzie la Alina Gorghiu. Invitat de jurnaliști să răspundă la două întrebări din chestionarul pe care au fost rugați să îl completeze toți membrii PSD, mai exact să spună care a fost cea mai bună și cea mai rea măsură a guvernului Ponta, premierul a răspuns mai întâi: „Cea mai bună? Avem multe bune. 9% TVA la alimente.”

La cea de-a doua întrebare răspunsul a fost enigmatic: „Îmi pare rău că am cedat și am schimbat niște legi că altfel, în 2012, îl schimbăm pe Băsescu și Crin Antonescu ar fi fost președinte și România ar fi arătat mult mai bine.”

SPP va asigura protecție gratuită

Printr-o ordonanță de urgență a Guvernului s-a hotărât ca Serviciul de Protecție și Pază să asigure gratuit protecția și în cazul unor demnitari și foști demnitari. Documentul prevede ca un număr mai mare de oameni politici să beneficieze de protecția SPP. Printre aceștia se află demnitari actuali sau din trecut, președinți de partide etc. În prezent, de protecția SPP beneficiază doar o parte din demnitari. Foștii președinți au această protecție toată viața, foștii premieri beneficiază de doi ani de protecție după încheierea mandatului, iar foștii președinți ai Camerelor Parlamentului au un an de protecție din partea SPP.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!