Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 noiembrie 2015

 

  • Salariile demnitarilor nu se mai măresc
  • Dosarul lui Ponta nu se întoarce la DNA

 

Salariile demnitarilor nu se mai măresc

Ordonanța de guvern privind majorarea salariilor demnitarilor a fost respinsă, miercuri, în plenul Senatului, care este, însă, prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind forul decizional, anunță ziare.com. Creșterea salariilor demnitarilor a fost aprobată, în luna iulie, în guvernul condus de prim-ministrul interimar de la acea vreme, Gabriel Oprea. Ordonanța a intrat în dezbaterea Senatului cu aviz negativ de la Comisia de muncă a acestei camere, care a respins, pe 10 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea acestor prevederi.

Salariile președintelui, premierului și ale altor demnitari au fost mărite de la 1 august, iar măsura va rămâne în vigoare până la decizia finală din Camera Deputaților.

Potrivit ordonanței, salariul președintelui, premierului și șefilor celor două camere ale Parlamentului a crescut până la valoarea netă de 15.000 de lei, iar cel al vicepremierului la 14.000 de lei.

 

Dosarul lui Ponta nu se întoarce la DNA

Magistrații de la Înalta Curte au respins, luni, solicitarea avocaților lui Victor Ponta de retrimitere a dosarului Turceni-Rovinari la DNA pentru refacerea anchetei și au dispus începerea judecății. Decizia ICCJ nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile, informează B1TV. La ultimul termen, avocații fostului premier au solicitat refacerea rechizitoriului, invocând și anularea mai multor probe din dosar, care, în opinia lor, ar fi fost viciate.

În acest dosar, deputatul PSD Victor Ponta, fost premier al României, este acuzat de 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, infracțiuni care ar fi fost comise în perioada în care a fost avocat. La termenul anterior, din 6 noiembrie, Victor Ponta a dat declarații timp de mai bine de trei ore în fața judecătorilor.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!