Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 decembrie 2015

Ioan Oltean, la un pas de arestare

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat, miercuri, aviz pozitiv pentru arestarea preventivă a lui Ioan Oltean, cu 14 voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei abțineri. Avizul este unul consultativ, iar votul final va fi dat în plenul Camerei Deputaților. De asemenea, deputații juriști au dat aviz pozitiv pentru arestare preventivă și în ceea ce îl privește pe Cătălin Teodorescu. Înaintea audierii, Ioan Oltean, care a venit însoțit de trei avocați, le-a spus jurnaliștilor că nu vrea să fie salvat de colegii săi, ci „vreau să mă salvez singur”, arată Mediafax.

DNA a cerut, vineri, arestarea preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, în dosarul ANRP4, pentru infracțiunile de trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În același timp, procurorii au cerut și arestarea preventivă a deputatului Teodorescu Cătălin Florin, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

DNA a transmis într-un comunicat de presă că în 2010, Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro în incinta unei parohii din Chitila, în schimbul banilor exercitându-și influența asupra șefei ANRP de la acea dată.

Procurorii DNA au informat că, pe 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), a aprobat, cu încălcarea prevederilor legale și exercitând abuziv atribuțiile de serviciu, un raport de evaluare prin care un teren de 61.857 mp din Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane. La scurt timp după anunțul DNA, Ioan Oltean și-a dat demisia din funcția de vicepreședintele al PNL.

Patronii clubului rămân în arest preventiv

Patronii clubului Colectiv rămân în arest. Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu. Tribunalul a admis o contestație a procurorilor și a desființat decizia Judecătoriei Sectorului 4 din 27 noiembrie, instanță care hotărâse înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru cei trei, informează Digi 24. Vineri, Judecătoria Sectorului 4 respinsese cererea procurorilor de la Parchetul General privind prelungirea arestului preventiv pentru cei trei – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu -, care urmau să fie plasați în arest la domiciliu. Decizia nu era însă definitivă, iar Parchetul a făcut contestație. Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 3 noiembrie, ca cei trei patroni ai clubului Colectiv să fie arestați preventiv, fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului care a avut loc pe 30 octombrie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!