Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 iulie 2016

Băsescu ar face autostrăzi

Fostul președinte Traian Băsescu, fost ministru al transporturilor în cinci guverne, declara că, în cazul în care i se va oferi portofoliul Transporturilor, s-ar construi încă două autostrăzi în doar trei ani. „Dacă cineva îmi dă portofoliul Transporturilor, eu vă asigur că în trei ani avem și Pitești-Sibiu, și Brașov-Oradea. Aici problema este să faci proiecte credibile. Eu am cerut Băncii Europene de Investiții să își deschidă reprezentanță la București. Cu ei am făcut București-Constanța și am făcut două etape de reabilitare a drumurilor naționale”. Fostul președinte a afirmat că implicarea BEI în proiectele de infrastructură ar da o altă credibilitate și la nivelul Comisiei Europene și ar garanta finanțarea și derularea rapidă a proiectelor.

 

Tudy nu mai e viceprimar

Tudor Ionescu, abia votat de Consiliul General ca viceprimar al Capitalei, a demisionat din cauza scandalului stârnit de numirea sa. El a devenit cunoscut în urmă cu aproape cinci ani, după ce a fost făcută publică legătura sa cu Oana Zăvoranu, în timp ce artista era căsătorită cu Pepe. Tot atunci, pe Internet a fost publicat un clip în care Ionescu apărea în ipostaze indecente. La scurt timp de la alegerea sa, în mass-media au apărut mai multe solicitări de demisie, în special din partea liberalilor. „Văzând campania mediatică declanșată împotriva mea –  a scris Tudor Ionescu pe Facebook – pe considerente ce țin exclusiv de sfera vieții mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a ‪demisiona din funcția de viceprimar al municipiului București. Am câștigat această funcție cu sprijinul colegilor mei din ALDE, cât și al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetățenii Bucureștiului și țin să le mulțumesc tuturor. (…) Am luat această decizie pentru că nu-mi doresc ca atacurile la persoana mea să afecteze echipa din care fac parte”, se arată în comunicatul semnat de Tudor-Tim Ionescu, consilier ALDE.

Cristian Ghinea – Sebastian Ghiță. Bătălia continuă

Ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, declara că deputatul Sebastian Ghiță încearcă să îl intimideze, trimițând diverși paparazzi pe urmele lui. El explică din nou contextul în care a constatat că deputatul constituie un „caz DNA”. „Am găsit un raport al Corpului de Control care spune că este caz de DNA. L-am trimis la DNA a doua zi și am anunțat public chestia asta. Dl Ghiță s-a inflamat pentru că probabil el s-a obișnuit ca oficialii români să stea în poziție de lotus, că el este mare șef la Parlament, mare bogătaș, are televiziune. Și a început o campanie de denigrări împotriva mea. A declarat că el nu are firme, că despre ce vorbesc eu și atunci am spus: OK, e un caz la DNA Ploiești care arată că dl Ghiță controlează 52 de firme prin interpuși. Este o instituție a statului care face această afirmație și atunci am cerut Corpului de Control să scoată din arhiva electronică detalii despre aceste firme, ce contracte au avut și am publicat acele contracte”, spune Cristian Ghinea.

 

Coroana regală pe stema României

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se modifică stema României și se adaugă pe capul acvilei o coroană, revenindu-se astfel la forma proiectată în 1921. Proiectul a fost inițiat de către deputatul PNL Grigore Crăciunescu, alături de alți 46 de parlamentari PNL, PSD, ALDE și ai minorităților. Stema și sigiliul țării vor avea pe reprezentația scutului „o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul și ghearele roșii, cu aripile deschise, ținând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”. Este introdus astfel un nou element – coroana. „Readucerea coroanei pe capul acvilei din stema țării are un rol moral, educativ și demonstrativ pe de o parte, iar pe de altă parte dezbaterea publică asupra stemei naționale readuce în actualitate valorile și simbolurile pe care le reprezintă”, se arată în expunerea de motive a legii.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!