Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 iulie 2016

Din cuprins:

  • Olguța Vasilescu, pusă să-l denunțe pe Klaus Johannis
  • Doctoratul lui Bușoi, posibil plagiat

 

Olguța Vasilescu, pusă să-l denunțe pe Klaus Johannis

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a dezvăluit presei că procurorii DNA i-au propus să facă un denunț împotriva președintelui Klaus Iohannis, pentru fapte comise în perioada în care acesta era edil al Sibiului.

„Mi s-a cerut să fac denunțuri, dar pe mine nu mă interesează asta”, a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 Olguța Vasilescu (PSD), care a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul în care este acuzată de luare de mită, trafic de influență și spălare de bani.

Olguței Vasilescu i s-ar fi propus să facă denunț împotriva lui Iohannis după ce aceasta a declarat, pe 8 iunie, că fostul primar „a furat două case” și „a făcut aceeași infracțiune cu mine”. Replica sa a venit după ce șeful statului s-a arătat nemulțumit că mulți primari cu dosare penale au fost realeși la scrutinul din 5 iunie.

Lia Olguța Vasilescu a susținut că infracțiunea pentru care ea a fost arestată și este cercetată penal ar fi fost săvârșită și de Iohannis, pe vremea când era primar, dar și de Emil Boc, primarul Clujului.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA sub acuzațiile de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani.

 

Doctoratul lui Bușoi, posibil plagiat

Lucrarea de doctorat a europarlamentarului PNL Cristian Bușoi, intitulată „Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție”, a fost depusă la Consiliul Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare cu sesizarea de plagiat.

Bușoi și-a susținut lucrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, avându-l coordonator pe Cristian Vlădescu.

Potrivit sesizării depuse săptămâna trecută, principalele lucrări care constituie sursele posibilului plagiat al lucrării sunt: Andrei Țăranu, „Doctrine politice contemporane”, curs SNSPA 2001 și Alina Mungiu-Pippidi coordonator, „Doctrine politice”, Polirom, 1998.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!