Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 2 octombrie 2015

Avocații lui Oprescu nu se lasă: încearcă la un alt spital

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, își continuă eforturile de a ajunge într-un spital pentru a primi tratamentul corespunzător bolilor sale. „Este posibil să fie din nou internat, dar la un alt spital, în funcție de ce decid medicii”, a declarat Viorel Mocanu, subliniind faptul că starea de sănătate a lui Sorin Oprescu s-a degradat în arest. Avocatul a precizat că până în acest moment nu a fost redactat raportul comisiei medicale după externarea lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar și a dat de înțeles că, în ciuda afirmațiilor apărute în presă, clientul său nu numai că nu se simte bine, dar „au fost descoperite afecțiuni în formă agravată”. Cu toate acestea, medicii care l-au consultat au declarat că Oprescu nu a fost nici un moment în fața unui pericol de infarct și că este suficient de sănătos pentru a se întoarce în arest.

Tribunalul București a admis solicitarea procurorilor DNA, prelungind cu încă 30 de zile arestul în cazul lui Sorin Oprescu. Viorel Mocanu, unul dintre avocații lui Oprescu, a declarat că acesta și-a dorit „în mod expres” să fie prezent în instanță pentru a-și susține punctul de vedere. În fața judecătorului, Oprescu „și-a susținut nevinovăția și a spus că dorește să fie liber, să se lupte cu arme egale cu procurorii și coinculpatul”, a mai spus avocatul.

DNA, pe urmele Loteriei Române

DNA a descins la Ministerul Finanțelor, dar nu ca să ancheteze activitatea instituției, ci ca să obțină documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la Loteria Română. La DNA există un dosar care vizează un contract acordat de Loteria Română firmei Shelter Security, al cărei patron este Alin Ionescu, soțul cântăreței Cristina Spătar, prin care ar fi fost produs un prejudiciu de 10 milioane de euro. Alin Ionescu a fost audiat la DNA, la sfârșitul lunii mai, iar surse judiciare declarau atunci că dosarul a fost întocmit pornindu-se de la informații dintr-un raport al Curții de Conturi. Potrivit unor surse judiciare, această anchetă vizează contractele încheiate între Loteria Română și firma greacă Intralot.

George Scutaru a finanțat ilegal PNL

DNA a constatat, în urma unei anchete, că fostul consilier prezidențial George Scutaru a finanțat ilegal campania electorală a PNL din anul 2008 cu materiale promoționale cumpărate din China, banii fiind „spălați” printr-o firmă deținută de el. George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, au fost trimiși, luni, în judecată de DNA, fiind acuzați de spălare de bani într-un dosar privind mita pentru finanțarea campaniei electorale. Potrivit DNA, în anul 2008, președintele CJ Buzău, Cristinel Bigiu (denunțător în dosar), a primit 700.000 de euro mită de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Banii au fost împărțiți de Cristinel Bigiu cu George Scutaru (deputat și președinte al organizației PNL Buzău la acea vreme), care a primit suma de 170.000 euro, și Dan Motreanu (secretar general al PNL și deputat de Călărași), care a luat 250.000 de euro, sumele fiind destinate pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților PNL.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!