Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 octombrie 2015

DNA descinde la Cancan: corupție și spălare de bani

 Mai multe percheziții au avut loc, miercuri dimineața, în București, iar procurorii au descins și la sediul Cancan SRL, potrivit unor surse DNA. Perchezițiile ar avea loc într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani în care ar fi implicați mai mulți angajați ai ziarului, dar și politicieni, informează Adevărul. Perchezițiile de la Cancan SRL fac parte dintr-o serie de 20 de descinderi ce au legătură cu fapte de trafic de influență și spălare de bani comise în perioada 2011-2012. Sursa citată notează că ar putea fi implicați patroni de presă, dar și politicieni. DNA a transmis, miercuri, că procurorii de la secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise între anii 2010 și 2015.

Stelian Fuia, 4 ani de închisoare cu executare

Stelian Fuia, fost deputat PDL și ministru al agriculturii, a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel București la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Digi24. Instanța a mai dispus interzicerea mai multor drepturi civile, pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei, informează Mediafax. În același dosar au mai fost condamnați Daniel State, cumnatul lui Fuia, asociat la SC Procera Agrochemicals, Dragoș Alin Paraschivoiu, director la o societate specializată în agricultură, și executorul judecătoresc Constantin Oprișan. Aceștia au primit pedepse de câte trei ani de închisoare, fiind acuzați de complicitate la abuz în serviciu. Stelian Fuia a ocupat diverse funcții în PDL, partid din care a demisionat la jumătatea anului 2012. El a fost ministru al agriculturii în guvernul Ungureanu. Stelian Fuia a fost trimis în judecată pentru infracțiuni comise înainte de a fi numit ministru al agriculturii, în calitatea sa de director al Stațiunii de Cercetare de la Fundulea.

Procurorii au susținut că acesta ar fi înstrăinat diverse bunuri ale stațiunii de cercetare, printre care și clădiri, pentru o sumă de doar 240.000 de lei, deși în realitate acestea valorau peste 1,6 milioane de lei. Suma este considerată prejudiciu și va trebui achitată, în cazul în care sentința rămâne definitivă, de Stelian Fuia și celelalte persoane condamnate la pedepse similare pentru abuz în serviciu sau complicitate, informează Digi24.

Percheziții la cinci primării din țară

Procurorii DNA Cluj a efectuat, miercuri dimineață, mai multe percheziții domiciliare în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureș și Prahova, inclusiv la primăriile din cinic localități, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Într-un comunicat remis presei de DNA se arată că procurorii „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013-2015”. Surse citate de B1 TV au declarat că sunt vizate contracte de dezinsecție și deratizare încheiate de firma SC Coral Impex cu primăriile din Sibiu, Cluj Napoca, Zalău, Târgu Mureș și Alba Iulia, care ar fi plătit servicii ce nu au fost efectuate în mod concret.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!