Breviar politic

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 iunie 2014

Simona Halep, ambasador al turismului românesc

Jucătoarea de tenis Simona Halep, finalistă la ultima ediție a Roland Garros, va fi ambasador al turismului românesc, a anunțat premierul Victor Ponta. „Unde este cazul, mărim premiile, în alte părți facem alte lucruri, pentru că la Simona, care a câștigat aproape un milion, e greu să spui că îi mărești premiul, dar poți să faci alte lucruri. Va fi ambasador al turismului românesc”, a spus Ponta, la o televiziune.

Simona Halep, finalistă la Roland Garros, ocupă locul 3 în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis, dată publicității luni, doar americanca Serena Williams și chinezoaica Na Li fiind mai bine clasate ca sportiva noastră. Locul 3 pe care îl ocupă Halep de luni reprezintă cea mai bună poziție pentru o jucătoare din România. În luna martie, Nadia Comăneci, Maia Morgenstern, Dinu Săraru, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Ilie Năstase, Oana Pellea, Elisabeta Lipă, Ovidiu Lipan și Helmuth Duckadam au primit pașapoarte diplomatice, fiind desemnați „ambasadori ai turismului românesc”.

Proiectul „România promovată prin valori” a fost demarat la inițiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism. El a fost lansat prin evenimentul „Ambasadori ai turismului românesc”, organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezintă o nouă formă de promovare a României, care își propune să completeze campaniile de imagine aflate în derulare.

PP-DD dezbină coaliția?

Președintele UDMR Kelemen Hunor a susținut, marți, că partidul său nu este de acord cu parteneriatul dintre alianța aflată la guvernare și PP-DD, declarând că „din punct de vedere al imaginii, intrarea PP-DD la guvernare ar fi un dezastru”. Întrebat cum comentează declarația partenerului său de guvernare, premierul Victor Ponta a spus că nu a fost luată încă o decizie referitoare la cooptarea PP-DD și că va face un anunț public, dacă se va întâmpla acest lucru. „Trăiți într-o lume a zvonurile, eu nu am mai avut nicio negociere cu PP-DD în ultimele trei zile”, le-a spus prim-ministrul jurnaliștilor.

Negocierile dintre PSD și PP-DD au intrat în scenă săptămâna trecută, social-democrații luând în calcul o înțelegere cu partidul lui Dan Diaconescu pentru formarea unei majorități stabile. În cadrul acordului, membrii PP-DD ar putea să primească funcții de conducere și, după cum a cerut fondatorul formațiunii politice, chiar un minister. În acest context, Victor Ponta a declarat, luni, că în cazul în care va exista o înțelegere cu PP-DD și aceștia vor urma să primească funcții, ele vor fi luate doar de la social-democrați, nu și de la celelalte partide de guvernare. Victor Ponta a precizat că nu s-au încheiat discuțiile cu PP-DD, cu toate că luni ar fi trebuit să se decidă propunerea finală pentru un post de ministru în cadrul guvernului. De asemenea, el a subliniat că se va face o majoritate cu PP-DD „acolo unde se va putea”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!