Breviar

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 septembrie 2015

Ilie Sârbu, vicepreședinte la Curtea de Conturi

Plenul Parlamentului a votat numirea senatorului PSD Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, în funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi. Acesta a obținut 290 de voturi „pentru” și 108 „împotrivă”. Reprezentanții PNL au fost singurii care au votat împotriva acestei propuneri. De altfel, liberalii au criticat numirea lui Sârbu în această funcție și au anunțat că o vor contesta la CCR, în condițiile în care el are un dosar la DNA şi nu are pregătirea și experiența necesară. Senatorul PSD va ocupa funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit de la Curtea de Conturi, rămasă liberă după ce Ioan Anton a fost revocat, ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale din septembrie 2014, care a constatat că el a fost numit neconstituțional.

 

Traian Băsescu vrea medierea conflictului cu Firea

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că intenționează să apeleze la un mediator în conflictul dintre el și Gabriela Vrânceanu-Firea. „Niciodată nu am vrut să fac o plângere împotriva cuiva, cu atât mai puțin împotriva președintelui statului, dar acele vorbe m-au afectat atât personal, cât și ca parlamentar, mai ales că au venit din partea unui om care are două fete și care a promovat multe femei în politică”, a declarat Firea. În aprilie 2014, Gabriela Firea a depus o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, pe care îl acuză de șantaj și amenințare, după ce acesta declarase cu câteva zile înainte, într-o emisiune la B1 TV, că „ar face mai bine să fie atentă și să se preocupe de ce se întâmplă în «moșia» soțului ei, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă”.

 

Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE

Ambasadorul Ungariei la București, Zakonyi Botond, a fost convocat de către secretarul de stat George Ciamba, în contextul discuțiilor despre ridicarea gardului anti-imigranți de la granița Ungariei cu România. Diplomatul maghiar a fost pus în temă cu privire la poziția României în problema ridicării de către armata maghiară a gardului metalic cu sârmă ghimpată la granița cu România. De asemenea, el a fost atenționat pe subiectul intervenției MAE ungar împotriva șefului guvernului român, care și-a exprimat dezacordul cu privire la măsurile luate de Ungaria în problema refugiaților. În cadrul discuțiilor, secretarul de stat român a subliniat că „ridicarea unui gard la granița dintre două state membre UE nu este un gest corect din punct de vedere politic și este contrar spiritului european”.

Ginerele lui Vasile Blaga, trimis în judecată

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Andrei Rudeanu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București sub acuzația de evaziune fiscală, într-un dosar cu prejudiciu de aproximativ 600.000 de euro. Andrei a înființat firma de pază Axis Corporate Security SRL, alături de mama sa, în aprilie 2009, la un an după ce s-a căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe. În comunicatul Poliției române pe această temă se arată că „în fapt, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!