Bristol: Al optulea Consul Onorific al Romaniei

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 22 ianuarie 2014

Bristol_Consul Razvan Ungureanu Constantinescu, Jinga, primar Faruk Choudhury

Romania are un nou Consul Onorific in Marea Britanie. Acesta este Dr. Razvan Ungureanu Constantinescu, Presedintele filialei Bristol a organizatiei non-profit britanice European Movement UK, ce militeaza pentru integrare si cooperare la nivelul Uniunii Europene. El a fost instalat in functie luni, 20 ianuarie, in prezenta Ambasadorului Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga, si va conduce activitatea Consulatui Onorific din Bristol, inaugurat cu acelasi prilej.

Circumscriptia consulatului pe care acesta il coordoneaza acopera zona de Sud-Vest a Angliei: Cornwall, Devon, Somerset, Dorset, Wiltshire, Gloucestershire, rezulta dintr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al Ambasadei.

Ceremonia instalarii sale in functie a inclus discursuri ale Primarului orasului Bristol, Lord Faruk Choudhury, Ambasadorului Romaniei si Consulului Onorific. Festivitatea s-a incheiat cu o receptie gazduita la resedinta oficiala a Primarului, la care au participat autoritati locale, reprezentanti ai mediului de afaceri si membri ai comunitatii romanesti din zona. 

„(…) Deschiderea Consulatului onorific al Romaniei la Bristol vizeaza in primul rand sa favorizeze dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Sud Vestul Angliei, in special Bristol, principalul centru din zona”, a subliniat ambasadorul dr. Ion Jinga, conform aceluiasi comunicat.

Bristol_Consul Razvan Ungureanu Constantinescu, Ion Jinga1

Reteaua consulara a Romaniei cuprinde in prezent opt consulate onorifice, deschise la Belfast (Irlanda de Nord), Inversess (Scotia), Leeds si New Castle upon Tyne (Nordul Angliei), Liverpool (Vestul Angliei), Cardiff (Tara Galilor), Southampton (Sudul Angliei) si Bristol (Sud-Vestul Angliei).

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!