În Bristol nu se mai fumează

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi, UK la zi pe data 6 februarie 2015

fumat

Se întâmplă în alte oraşe din lume, precum New York-ul. Iar acum şi în UK. Bristol este oraşul pilot.

Bristol a devenit primul oraş al Regatului Unit care a implementat zonele în aer liber pentru nefumători, fără a interzice fumatul cu desăvârşire, declară oficialităţi ale oraşului.

În 2015, Bristol este Capitala Verde a Europei, astfel că oraşul din sud-vestul Angliei a fost ales pentru derularea acestei campanii pilot, ce afectează deocamdată doar două zone din oraş.

Militanţii acestei iniţiative speră că astfel locuitorii vor avea parte de un mediu înconjurător mai sănătos. „Pieţele centrale sunt cel mai adesea aglomerate de copii, iar această campanie este menită să le ofere atât acestora cât şi familiilor lor un spaţiu ferit de fumul de ţigară”, declară directorul SmokefreeSouthWest, agenţie responsabilă cu demararea acestui proiect.

Dar grupurile care apără drepturile fumătorilor consideră această campanie, care constă în afişarea unor pancarte ce descurajează fumatul, ca fiind una agresivă şi provocatoare.

„S-a mers prea departe! Autorităţile nu au dreptul de a constrânge publicul să renunţe la fumat prin astfel de metode”, susţine Simon Clark, membru al Forest (Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco).

Bristol nu este nicidecum primul oraş în care se aplică astfel de reguli. În New York şi în Hong Kong există deja interdicţii de a se fuma în spaţiile publice din aer liber.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!