Britanici fără studii superioare, ajunşi milionari

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 28 mai 2015

uk_bogatasi fara scoalaTinerii au fost condiţionaţi să creadă că studiile superioare sunt obligatorii pentru a avea o şansă la o carieră de invidiat, însă costurile exorbitante îi fac pe mulţi dintre aceştia să-şi regândească poziţia. PWC, unul din cei mai mari angajatori britanici, a anunţat că renunţă la una din cheile de selectare a recruţilor, rezultatele la A-levels, PWC motivând că aceste calificări îi favorizează pe candidaţii din familii mai afluente.

Costurile mari ce însoţesc studiile superioare şi datoriile la care se poate ajunge i-a făcut pe mulţi să se întrebe dacă mersul la facultate este o investiţie responsabilă. Hattie Wrixon de la Uni’s Not For Me, care desfăşoară o campanie pentru ca angajatorii să urmărească şi alte lucruri în afară de rezultatele şcolare, este de părere că „atitudinea şi ambiţia contează la fel de mult, uneori chiar mai mult, decât calificările. De fapt, am merge atât de departe încât să spunem că nu este esenţial ca angajatorii să-i urmărească doar pe cei cu studii superioare. Angajatori precum PWC şi Ernst & Young recrutează tineri care aleg să nu meargă la universitate, ci să înceapă să muncească imediat.”

Iată mai jos câţiva britanici care au dovedit că o diplomă la universitate nu este întotdeauna cheia deschiderii unui imperiu care ajunge să valoreze milioane şi milioane de lire sterline:

 

Richard Branson

A fost votat cel mai admirat lider de business din Marea Britanie, însă el a părăsit şcoala la vârsta de 16 ani, chiar dacă de la o şcoală cu pretenţii, Stowe. Acum, Branson este directorul imperiului Virgin, iar averea sa personală este estimată la £3 miliarde.

 

Alan Sugar

Precum Donald Trump, Sugar este starul serialului The Apprentice, varianta britanică. Acum, The Sunday Times, în lista anuală a celor mai bogaţi britanici, l-a confirmat pe Alan Sugar pentru prima oară ca miliardar, depăşind pragul primului său miliard de lire sterline. Ca şi Branson, acesta a părăsit şcoala la 16 ani şi a început să vândă calculatoare, fiind fondatorul firmei Amstrad.

 

Karren Brady

Aşa-numita primă doamnă a fotbalului, Brady a părăsit şcoala la 18 ani, după care a ajuns director executiv, deţinând astăzi o avere personală de £82 de milioane.

 

Michelle Mone

Antreprenoarea s-a lăsat de şcoală la 15 ani, fără nici o calificare. La un moment dat, a deschis linia de lenjerie sub numele de Ultimo, care a ajutat-o să obţină o avere personală de £20 de milioane.

 

Mike Welch

Directorul BlackCircles.com tocmai ce şi-a vândut afacerea lui Michelin, obţinând nu mai puţin de £50 milioane. Scoţianul a început să vândă cauciucuri la 16 ani, iar la 21 de ani a deschis business-ul de mare succes „click and fit”.

 

Mark Pearson

Fondatorul site-ului MyVoucherCodes.com a obţinut £55 de milioane după ce afacerea lui a fost cumpărată de Monetise. Britanicul din Liverpool s-a lăsat de şcoală la numai 9 ani, însă a fost genial când, în prag de criză economică, acesta a lansat site-ul de discount-uri.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!