Britanicii, afectati de… restrictiile pentru romani

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 24 decembrie 2013

Toti britanicii care muncesc in strainatate vor trebui sa se supuna restrictiilor gandite de guvernantii de la Londra pentru romani si bulgari, atunci cand vor reveni in tara natala si vor incerca sa obtina beneficii, se atrage atentia intr-un articol publicat de cotidianul The Telegraph din 19 decembrie.

Testul habitual de rezidenta in Regatul Unit, introdus in 13 decembrie 2013, special pentru romani si bulgari este obligatoriu si pentru britanicii care au muncit mai mult de trei luni in strainatate si solicita ajutoare sociale in Marea Britanie, dupa revenirea in tara. Oficiali din Ministrul Muncii si Pensiilor (DWP) au confirmat acest fapt pentru jurnalistii The Telegraph, precizand ca normele UE impun aplicarea unui tratament identic pentru europeni si cetateni britanici. Testul contine 200 de intrebari referitoare la motivele pentru care solicitantii de beneficii sociale nu au un loc de munca si include verificarea cunostintelor de limba engleza.

Cetatenii britanici care a petrecut trei luni in afara granitelor tarii si vor solicita beneficii sociale vor trebui sa furnizeze dovezi ca traiesc in Regatul Unit si sa raspunda la cele 100 intrebari suplimentare introduse recent in testul habitual de rezidenta, in vigoare in Marea Britanie. Ei vor fi pusi sa dezvaluie, in acest fel, detalii referitoare la proprietatile pe care le detin in regat si amanunte referitoare la tara in care invata copiii lor.

Celor care nu vor trece testul li se va refuza accesul la orice forma de beneficii sociale acordate in mod normal persoanelor fara un loc de munca din aceasta tara, subliniaza cei de la The Telegraph.

„Sunt gata sa le ofer sprijinul acelor cetateni britanici care au contribuit de-a lungul timpului la bugetul acestei tari, iar acum au de suferit din cauza normelor europene. Este regretabil ca astfel de masuri, gandite pentru a controla nivelul migratiei in interiorul UE, genereaza efecte in defavoarea britanicilor care au muncit in strainatate. Ma tem ca situatia se datoreaza unor decizii recente luate in graba si in conditii de panica, de actualii guvernanti”, a opinat laburistul Keith Waz, presedintele Comisiei Parlamentare pentru Afaceri Interne din cadrul Camerei Comunelor.


Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!