Britanicii au cumpărat un castel vechi de 160 de ani din Arad

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la zi pe data 30 iulie 2016

Castelul Salbek_Pietris

Un castel vechi, de peste 160 de ani, din judeţul Arad, abandonat în ultima vreme, îşi poate recupera stălucirea de altădată. A fost cumpărat de o firmă din Marea Britanie, iar noii proprietari au anunţat că îl vor reintroduce în circuitul turistic, după ce îl vor restaura.

Aflat la doar 19 km de Săvârşin, castelul Salbek din Pietriş, construit în stilul neoclasic a avut numeroase destinaţii de-a lungul anilor.

Imobilul a fost construit pentru contele Salbek, important nobil al zonei. Şi dacă pe vremuri, legenda spune că aici erau judecaţi supușii domeniului, după naţionalizare locul a fost pe rând şcoală ajutătoare şi sanatoriu pentru recuperarea bolnavilor psihic.

Castelul are 24 de încăperi, totalizând o suprafaţă construită de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, potrivit digi24.ro.

Din 2009, de când a fost retrocedat, castelul a fost părăsit, însă acest lucru s-ar putea schimba în următoarele luni. Deşi nu şi-au dezvăluit încă identitatea, noii investitori au declarat intermediarilor că vor să restaureze imobilul.

Autorităţile, dar şi localnicii speră că această investiţie va atrage după ea şi alte oportunităţi pentru dezvoltarea zonei.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!