Britanicii, invitaţi oficial să migreze în România

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 21 octombrie 2013

Britanicii care se decid să se mute în România au mai mult de câştigat decât românii care se stabilesc în Regatul Unit, a sugerat ministrul român al afacerilor externe Titus Corlăţean, într-un interviu acordat publicaţiei Huffington Post UK.

El şi-a susţinut punctul de vedere arătând că Produsul Intern Brut (PIB) va creşte în România cu 2,2% până în 2014, faţă de creşterea de doar 0,3% prognozată pentru acelaşi indicator în regat.

„Avem numeroase oportunităţi de afaceri atractive şi profitabile în ţara noastră. În plus, viaţa este foarte frumoasă, iar comunitatea britanică din România este cât se poate de activă”, a mai arătat Corlăţean într-un interviu acordat publicaţiei cu ocazia vizitei sale oficiale la Londra din 10 şi 11 octombrie.

„Vrem să îi încurajăm atât pe investitorii britanici, cât şi pe toţi locuitorii regatului. Iar mass-media românească a derulat anul trecut o campanie prin care cetăţenii Regatului Unit erau invitaţi să migreze în România. A fost un demers cu un mesaj pozitiv, care s-a remarcat prin inteligenţă şi umor”, a mai spus ministrul român de externe cititorilor Huffington Post.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!