Britanicii îşi oficiază căsătoriile în străinătate şi economisesc bani buni

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 30 iunie 2015

nunta exotica

Din ce în ce mai mulţi britanici aleg să-şi facă nunta în străinătate, conform unui studiu. Şi nu procedează astfel doar pentru că sunt atraşi de o locaţie exotică, ci mai mult pentru că… iese mai ieftin decât dacă ar face nunta la ei acasă!

Doar în ultimul an, numărul britanicilor care au ales să-şi unească vieţile în locuri precum Australia sau Fiji a crescut cu 20%. Costul mediu al unei nunţi în Marea Britanie este de £20.500, însă, conform firmei de transfer monetar HiFX, datorită greutăţii câştigate de lira sterlină pe pieţele de valută, îndrăgostiţii pot economisi în jur de £12.000 dacă aleg să-şi facă nunta în străinătate.

Economiile ar rezulta din faptul că numărul de oaspeţi în asemenea situaţii ar fi mai mic şi că s-ar merge pe locaţii mai mici, mult mai ieftine în comparaţie cu ce oferă piaţa din Marea Britanie.

———————————

„Nunţile sunt groaznic de scumpe şi, din păcate, nu se întrevede vreo scădere a preţurilor foarte curând.”

Mark Bodega, de la HiFX

———————————

Destinaţiile preferate sunt Mauriţius, Fiji, Tailanda şi Australia, care atrag prin faptul că practică preţuri mult mai competitive decât ce se găseşte în UK, nunta într-un cadru exotic fiind foarte aproape de idealul nunţii perfecte în ochii multor viitoare mirese.

Mark Bodega este de părere că în următorii cinci-zece ani numărul cuplurilor care se vor căsători în străinătate va creşte din ce în ce mai mult, abandonând cadrul de nuntă tradiţional britanic în favoarea unor ţărmuri mai însorite. Acesta mai spune că ar trebui urmărite destinaţiile unde taxele sunt minime atunci când se fac înţelegeri cu firma de catering sau cu DJ-ul, în condiţiile în care în SUA TVA-ul este inexistent, în timp ce în Insulele Canare TVA-ul este de doar 7%.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!