Britanicii nu fac şcoala de şoferie!

Articol publicat in sectiunea Auto, UK la bani mărunţi pe data 20 iulie 2015

uk_scola de soferi

Doar una din patru persoane care caută să obţină permisul de conducere britanic plătește un instructor pentru a învăţa să conducă corect. Cei mai mulţi se bazează pe sfaturile şi „lecţiile” rudelor şi prietenilor.

Conform sondajului făcut de site-ul de discount-uri Voucherland, novicii în ale condusului se plângeau că orele secondate de instructor sunt prea scumpe, preţul mediu pe oră fiind de £22,50. Din cei 2.178 de şoferi intervievaţi care au obţinut permisul de conducere în ultimii doi ani, doar 26% au confirmat că au învăţat în mare măsură cu un instructor, 46% spunând că au învăţat cu un membru al familiei şi restul de 28% cu un prieten.

În ultimii opt ani, rata de trecere a testului practic la conducere a rămas neschimbată, în jurul procentului de 46,5%, deci dacă între timp novicii au ales să înveţe singuri în loc să înveţe cu un instructor, acest lucru nu le-a afectat rezultatele.

Mathew Wood, directorul Vouchercloud, a spus: „Când realizezi cât de mulţi bani economisesc cei care apelează la membri ai familiei sau la prieteni, e de mirare că nu sunt chiar mai mulţi oameni care nu apelează la instructori decât pentru câteva ore, înainte de a da testul. Economia de £600 te poate ajuta la achiziţia maşinii sau la plata asigurării”.

Cu toate acestea, Carly Brookfield, reprezentant al Driving Instructors Association, a descris această situaţie ca fiind „uimitoare” şi „iresponsabilă”:

—————————————

„Ce se economiseşte pe studiul defectuos în ale condusului, se plăteşte cu vârf şi îndesat când se ajunge la accident, la reparaţii ale maşinii, la întreţinerea vehiculului, la costurile de asigurare sau, din păcate, la accidentări sau chiar pierderea de vieţi umane.”

—————————————

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!