Buceschi continuă la Baia Mare

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 septembrie 2014

551 costica buceschiCostică Buceschi va rămâne antrenor principal la HCM Baia Mare, în ciuda faptului că sâmbătă anunţase că demisionează. Oficialii clubului au reuşit să-l convingă pe antrenor să renunţe la intenţiile sale și să continue la Baia Mare. Mai mult, Costică Buceschi va avea şi un nou colaborator, Lascăr Pană (80 ani) fiind numit director tehnic al echipei.

După decizia lui Buceschi de a demisiona, decizie anunțată la vestiar imediat după meciul cu Mureşul Tg. Mureş, conducerea clubului s-a văzut forțată să se orienteze rapid către un nou antrenor, având în vedere programul încărcat de jocuri. Primele variante au fost cele ale unui antrenor străin, HCM Baia Mare intrând în contact cu doi selecţioneri, Kim Rasmussen (Polonia) şi Nemeth Andras (Ungaria). Danezul a transmis că va discuta o propunere din partea HCM Baia Mare după Campionatul European, în timp ce selecţionerul maghiar a spus că nu este interesat de o asemenea variantă. În criză de timp, oficialii HCM-ului au început să caute un antrenor în România, Mariana Târcă fiind cel mai important nume disponibil pentru moment. Ea nu activează la o echipă de Liga Naţională, însă este angrenată într-un proiect în Braşov, la copii şi juniori, fiind şi selecţioner la U17. Fosta mare handbalistă trebuia să ofere un răspuns până luni, însă acesta nu a mai ajuns la club, discuţiile intrând într-un impas.

Suporterii echipei au avut o reacţie de susţinere pentru Costică Buceschi, mai ales în mediul online, pe paginile de socializare, antrenorul fiind apreciat de fani pentru rezultatele obținute cu echipa. Cu el pe bancă, Baia Mare a câştigat primul titlu din istorie, un aspect extrem de important pentru fanii echipei. Mai mult, viitorul înlocuitor ar fi avut o viaţă grea în condiţiile în care suporterii nu au acceptat despărţirea de Buceschi. Conducerea s-a văzut nevoită să încerce inclusiv ajungerea la un acord cu antrenorul principal al echipei, pus sub presiune şi atacat de primarul Cătălin Cherecheş după înfrângerea campioanei cu Corona (scor 28-29). Intenție care a reușit, și Buceschi rămâne pe banca tehnică a HCM-ului.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!